Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HIF-GAIS: Nytänt Gais vill störa guldstriden

Segern mot Häcken senast har gjort att Gais har fått en nytänding och ser chansen till seger mot Helsingborg och inte bara möjlighet att själva ta sig bort från bottenstriden, utan också förstöra Helsingborgs gulddrömmar.

HELSINGBORG Erik Wahlstedt (s)

Preliminärt lag:
Pär Hansson - Marcus Holgersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson - Alexander Gerndt.

Håll ögonen på:
Alexander Gerndt. Anfallaren som fick vila senast mot AIK då han var avstängd. Nu får vi se om han kan studsa tillbaka där han var innan och fortsätta sätta press på Denni Avdic i kampen om skytteligatiteln.

HIF-snack:

- Det är tacksamt som tränare när man har valmöjligheter. Erik Sundin gjorde en fantastisk insats senast men det är svårt att sätta en spelare som ligger tvåa i skytteligan på bänken. Vi får inte plats med alla på plan, någon måste bort, säger managern Conny Karlsson till hif.se.

Skador/avstängningar:

- Gais är ett väldigt likt lag som de var i våras, även om det finns lite nya spelare på olika positioner. Det är ett hårt arbetande lag med forwards som löper mycket i djupled.

- De har ersatt Wanderson på ett bra sätt och deras nye brasse gör det bra.

GAIS
: Mervan Celik (s), Reuben Ayarna (s), Johan Rundqvist (s), Jonas Lundén (s), Erik Berthagen (s), Richard Spong (s)

Skador/avstängningar

Preliminärt lag: Dime Jankulovski - Jimmy Tamandi, Björn Andersson, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Jesper Florén, Johan Mårtensson, Romarinho, Hallgrimur Jonasson, Eyjolfur Hedinsson - Joel Johansson.

Håll ögonen på:
Dime Jankulovski. Målvakten måste göra en av säsongens absolut bästa matcher om det ska bli poäng för Gais. Lär ställas både en och två gånger öga mot öga med Alexander Gerndt.

Gais-snack:
- Vi har inga nya skador och avstängningar och har exakt samma trupp som senast. Det känns positivt att vi kan använda oss av samma manskap på nytt, säger assisterande tränaren Matti Demegård och syftar på segern mot Häcken senast.

- Fantastiskt skönt att vi fick emd oss en vinst och det ger oss stort självförtroende inför en sådan här match.

- Vi åker ned till Helsingborg med ett öppet sinne och tror på oss själva.

- Helsingborg har ett homogent lag med ett starkt mittfält och sedan en forward i ruskig form. HIF har på det hela taget väldigt duktiga offensiva spelare.

- Vi måste gå in och vara rejäla direkt från start och visa att vi tänker vara med i matchen om vi ska kunna ta poäng. Vi får asbolut inte vara blyga, då är det lätt att bli passiv. Vi måste vara modiga och tro på oss själva och vad vi klarar av.

Publicerad 2010-10-02 kl 09:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons