Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inför HIF-GÖTEBORG: "Skönt att slippa Henke"

Två raka segrar - men mot ''överkomligt'' motstånd. Nu väntar det första riktiga testet för Helsingborg mot guldfavoriten IFK Göteborg.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Pär Hansson - Markus Holgersson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson, Erik Sundin.

Håll ögonen på:

Mattias Lindström. Återkomsten till Helsingborg har inletts med succé. I premiären avgjorde han med ett långskott och senast mot Djurgården låg han bakom mycket av skåningarnas offensiva spel. En typisk poängspelare.

Helsingborg-snack:
- Det brukar alltid bli spännande matcher mellan oss - mycket intensitet och täta dueller, säger Helsingborgs assisterande tränare Per-Ola Ljung.

- Det har inte gått någon förbi att Göteborg har ett vasst djupledsspel i Tobias Hysén - det måste vi vara uppmärksamma på. I övrigt har de ett inläggsspel som är farligt och fasta situationer. Det blir nog också ett kampmoment i matchen. Det är fyra ingredienser vi måste se upp med.

Hur har ni förberett er?
- Inför varje match försöker vi nyansera vårt spel utifrån hur motståndarna spelar. Men mest lägger vi ner tid på vårt eget.

GÖTEBORG

Skador/avstängningar:


Hannes Stiller (s), Robin Söder (s), Petter Björlund (s), Mikael Dyrestam (s), Fredrik Risp (s), Kamal Mustafa (s).

Preliminär startelva:

Kim Christensen - Erik Lund, Karl Svensson, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson - Gustav Svensson, Sebastian Eriksson - Stefan Selakovic, Pär Ericsson, Elmar Bjarnason - Tobias Hysén.

Håll ögonen på:

Stefan Selakovic. Har imponerat på blåvitts högerkant inledningsvis med nyvunnen finess och säger själv att han aldrig känt sig i bättre form. Lyckas nästan alltid dribbla sig igenom trots brist på snabbhet. Har sitt farligaste vapen i sina precisa inlägg.

Göteborg-snack:
– Henrik Larsson var för mig Allsvenskans bäste spelare och det ska bli skönt att slippa honom i år. Men HIF har börjat bra i år och är alltid svåra att möta på Olympia, det kommer att krävas en bra insats av oss om vi ska kunna ta poäng, säger mittfältaren Gustav Svensson till HIF:s hemsida.

– Vi är spelmässigt väldigt nöjda med hur det har sett ut hittills i år, speciellt med tanke på att planerna vi spelat på inte inbjudit till något skönspel. Poängmässigt så skulle vi haft med oss minst en poäng mot Häcken för att kunna vara nöjda.

– Härligt att äntligen få spela på en bra matta så att man vågar spela bollen längs marken och slipper höjdbollarna. Vi går alltid för tre poäng och matchen på måndag är inget undantag.

Publicerad 2010-03-29 kl 14:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons