POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR IFK GÖTEBORG - GAIS: Stort publiktryck: ''Bara positivt''

I veckan var det kaos på Stockholmsderbyt när publiken slängde in en bomb. I Göteborg har man inte haft samma problem på läktaren - där lyfts i stället lagen av den höga stämningen.

- Vi spelar vanligtvis inför 3-5000 åskådare, så vi känner bara positivt inför det stora publiktrycket. Jag hoppas såklart att kampen sker på planen, men gärna också på läktaren - om det handlar om att skapa stämning, säger Gais assisterande tränare Patrik Johansson.

IFK GÖTEBORG

Teddy Olausson, assisterande tränare: - Det blir spännande, det är alltid heta matcher mot Gais. Förhoppningsvis blir det mycket folk också. Mot Norrköping hade vi 12 målchanser, utöver de två målen, så vi måste bli effektivare. Vi borde ha punkterat den matchen, men i stället bjöd vi till bakåt.

Om Gais: - De har mycket folk på mitten och rullar mycket boll på sina tre centrala mittfältare. Vi måste fortsätta med vårt spel ut på kanterna och slå inlägg. Wanderson har gjort en del mål på senaste, honom måste vi se upp med. Och deras omställningar är farliga.

Om läget i laget: - Det ser bra ut, vi har bara Daniel Alexandersson borta. Vi har en bred trupp och har ingenting att skylla på.

GAIS

Patrik Johansson, assisterande tränare: - Det blir som alla andra derbyn - högt tempo, hög intensitet och mycket kamp. Vi måste se till att hålla huvudet kallt när det behövs. Det är viktigt för oss att vara vassare i offensiven, vi har mycket boll, men har önskan att avsätta det innehavet på bättre sätt.

Om Göteborg: - De har en stark blandning av unga och erfarna spelare i truppen. Deras kant- och inläggsspel är farligt och där måste vi vara noggranna i våra positioner. Med Robin Söder har de fått ett djupledsspel som de inte hade med varken Wallerstedt eller Wernbloom.

Om läget i laget: - Vi har Fredrik Lundgren som har saknats en tid nu. Sedan har vi två avstängningar, på Kenneth Gustafsson och Levon Pachajyan.

FD:s kommentar: - Teddy Olausson är missnöjd med utdelningen mot IFK Norrköping. Men två mål då visade att mästarna har kapacitet att producera. Nu väntar dock en betydligt svårare uppgift i ett välspelande GAIS. Frågan är hur mycket frånfallen stör de grönsvarta.

Publicerad 2008-09-01 kl 11:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå