POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR IFK Göteborg - Ljungskile: Festen över för Göteborg

Inför IFK Göteborg - Ljungskile
Nybakade svenska cupmästarna IFK Göteborg har hittat tillbaka till formen. Då vill tränaren Jonas Olsson förhindra att spelarna far iväg.

- Det var viktigt att vi vann en titel i söndags, men nu måste vi komma ner på jorden efter cupsegern, säger han till FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg

Jonas Olsson, tränare:
- Vi kom in i en svacka efter förlusten mot Basel, sen åkte vi på en omgång i Örebro. Efter det har det varit mycket upp å ner. Nu har vi hittat tillbaka till stabiliteten och hållit nollan i tre raka matcher. Det var viktigt att vi vann en titel i söndags, men nu måste vi komma ner på jorden efter cupsegern.

Om Ljungskile:
- Vi har förlorat mot dem en gång i år. Det är ett svårspelat lag som man inte får stressa upp sig emot får då är de duktiga. Vi måste ha tålamod.

Om läget i laget:
- Mattias Bjärsmyr har spelat kopiöst mycket med alla U21-landslagsmatcherna och även med oss. Vi vill ha ett fräscht lag imorgon. Det samma gäller med Thomas Olsson som också har lite problem med ljumsken. Resultatet kommer visa om vi gör rätt när vi ställer över dem. Adam Johansson är sjuk.

Preliminär startelva, Göteborg:
Kim Christensen - Erik Lund, Hjalmar Jonsson, Ragnar Sigurdsson, Sebastian Eriksson - Niclas Alexandersson, Gustav Svensson, Pontus Wernbloom, Stefan Selakovic - Tobias Hysén, Robin Söder

Ljungskile

Niklas Löfgren, anfallare:
- Vi har en trupp där det inte spelar någon roll vem vi slänger in. Det är en prekär situation för David Wilson att ta ut laget. Just nu ser formen mycket bra ut och alla ser pigga ut.

Om IFK Göteborg:
- Vi har mött dem två gånger och vi vann i serien och förlorade i cupen. Den matchen kunde vi vunnit - det känns bra när vi möter dem.

- De är nog inte ensamma om att tycka vi är obehagliga att möta. Vi kämpar kopiöst och viker inte ner oss.

Om läget i laget:
Edwin Phiri och Etchu Tabe är avstängda. Damir Vitas och Robert Johansson är frågetecken.

Preliminär startelva, Ljungskile:
Colin Burns - Richard Jansson, David Leinar, Damir Vitas, Robert Johansson - Daryl Smylie, Anders Augustsson, Martin Smedberg-Dalence, Aleksandar Kitic - Pascal Kondaponi, Niklas Löfgren

FD-kommentar:
- Är säker på att cupguldet kommer att höja IFK Göteborg. Tränaren Jonas Olsson erkänner utan omsvep att laget gick ner sig efter Champions League-förlusten mot Basel. Den tog nog hårdare på IFK-spelarna än man först trodde. Nu ser det ljust ut igen och Blåvitt lär spänna bågen högt för resten av säsongen.

Börjar bli mer och mer övertygad om att Ljungskile kommer att klara sig kvar den här säsongen. Som Anders Augustsson påpekade i en tidigare FotbollDirekt-artikel. LSK är smartare på fotbollsplanen än många konkurrenter. Därför ligger de över alla negativa streck. Kommer dock att få det rejält kämpigt med Göteborg.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-24 kl 09:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå