Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR IFK Göteborg-Häcken: Vi kommer med positiva känslor

I fjol tog Häcken fyra av sex möjliga poäng mot Göteborg. Endast tillfälligheter enligt blåvitt som tror på fler poäng i årets derbyn.

- Ja, det var tillfälligheter. Häcken har ett bra lag och de lyckades neutralisera oss förra året. Men i vår hemmamatch vände vi ett underläge till oavgjort, så vi kommer med positiva känslor därifrån, säger Göteborgs assisterande tränare Teddy Olausson till FotbollDirekt.se.

GÖTEBORG

Skador/avstängningar:

Hannes Stiller (s), Robin Söder (s), Petter Björlund (s), Mikael Dyrestam (s), Fredrik Risp (s).

Preliminär startelva:
Kim Christensen - Erik Lund, Karl Svensson, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson - Gustav Svensson, Alexander Faltsetas - Stefan Selakovic, Pär Ericsson, Elmar Bjarnason - Tobias Hysén.

Håll ögonen på:
Tobias Hysén. Premiäromgångens bäste spelare med sina två mål som säkrade segern mot Kalmar. Hysén är överraskande nog redan i toppform och hans djupledslöpningar är kanske det största offensiva hotet i hela Allsvenskan.

Göteborg-snack:
- Jag tyckte att vi genomförde premiären på ett bra sätt. Försvarsmässigt låg vi rätt i positionerna och så var vi kvicka i omställningarna, säger Göteborgs assisterande tränare Teddy Olausson.

- Mot Häcken kommer vi spela på samma sätt som vi gjorde i premiären. Vi kommer kanske ha lite mer bollinnehav i morgon jämfört med premiären, så det får vi anpassa oss efter.

HÄCKEN

Skador/avstängningar:
Tom Söderberg (s), Peter Nyström (s), Muhammed Ali Kahn (s), Marcus Jarlegren (s).Preliminär startelva:
Christoffer Källqvist – Johan Lind, Mattias Östberg, Emil Wahlström, Daniel Forsell – Jonas Bjurström, Dominik Chatto – Jonas Henriksson, John Chibuike, Paulinho – Mathias Ranégie.

Håll ögonen på:

Paulinho. Precis som sin motståndare Hysén tog brasilianaren med sig sin fina form från försäsongen in i tävlingsmatchandet. Ett mål och en assist i premiären mot Djurgården lovar gott om framtiden.

Häcken-snack:

- I premiären agerade vi bra i försvarsspelet mot ett bollskickligt lag. Offensivt vet vi att vi har en nivå till som vi kan plocka fram, säger Häckens assisterande tränare Christian Lundström till FotbollDirekt.se.

Om Gamla Ullevis tvivelaktiga gräs:

- Jag tror att planen är såpass jämn att det går spela fotboll på den. Men det kommer bli studsigt, vi får anpassa spelet efter det. Det kommer bli lite mer kamp än spel tror jag - med tanke på planen - många duellsituationer. Fasta situationer kommer att spela en stor roll.

Publicerad 2010-03-22 kl 14:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons