Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR KALMAR-BROMMAPOJKARNA: "En av årets svåraste bortamatcher"

Regerande svenska mästarna Kalmar FF har sett strålande ut i allsvenskan en längre tid. Men med en avgörande Champions League-retur som väntar öppnar det för en BP-skräll på Fredriksskans.

- Det är ny match nu det gäller att ha 100 procent fokus inför BP. De har gjort bra ifrån sig och det gäller att inte ha några distraktioner inför Champions League-kvalet på onsdag, säger Kalmars assisterande tränare Giles Stille till FotbollDirekt.se

KALMAR FF Mikael Eklund (s), Marcus Lindberg (s), Lourival Assis (s).

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Petter Wastå - Emin Nouri, Joachim Lantz, Stefan Ålander, Stefan Larsson - Tobias Eriksson, Henrik Rydström - Daniel Sobralense, Rasmus Elm, Daniel Medes - David Elm

Håll ögonen på:
Tobias Eriksson. Rasmus Elm i all ära, men Tobias Eriksson är minst lika formstark för tillfället. Gjorde precis som Rasmus två mål när KFF demolerade Djurgården. Teknisk spelare med innovativa lösningar. Dessutom en riktigt bra bössa i sitt artilleri.

Kalmar-snack:
- Brommapojkarna är bara ett annat allsvenskt lag, men de har gjort bra ifrån sig i år. Tittar man på deras resultat är någon form av underskattning farlig för oss, säger KFF:s assisterande tränare Giles Stille.

- Vi har en positiv trend och energi i laget. Vi gjorde en bra match mot Djurgården, framför allt i andra halvlek där vi gör fem mål. Den matchen är glömd nu på ett sätt.

BROMMAPOJKARNA
Richard Henriksson (s), Labinot Kelmedi (s), Andreas Eriksson (s), Max Clauss (s), David Carlsson (s)

Preliminär startelva:
Kristoffer Nordfeldt - Jon Persson, Pär Asp, Markus Karlsson, Miiko Albornoz - Imad Chhadeh, Gabriel Petrovic, Philip Haglund - Pablo Pinones-Arce, Olof Guterstam, Joakim Runnemo

Håll ögonen på:
Gabriel Petrovic. Mittfältare, med förflutet i AIK, som inför säsongen hämtades från Väsby. Petrovic är motorn på mitten som fördelar och briljerar med tekniskt avancerade nummer. Smart spelare med ett härligt tillslag.

Skador/avstängningar:

BP-snack:
- Det är absolut en av årets svåraste bortamatcher. Men vi känner oss aldrig slagna i förväg, säger BP:s tränare Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

FotbollDirekt-kommentar: - Kalmar FF följde upp sin maklösa uppvisning mot Djurgården med en förlust i Champions League-kvalet. Mycket fokus kommer nog att ligga på det stundande returmötet och frågan är om KFF kan fokusera på matchen mot BP som sett starka ut efter omstarten. Känns inte helt otippat att bortalaget kan få med sig en poäng på Fredrikskans även om Kalmar är storfavoriter.

Publicerad 2009-07-18 kl 10:13
Annons
Annons
Annons