POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR KALMAR-DIF: ''Var otroligt besvikna''

INFÖR KALMAR - DJURGÅRDEN
Djurgården åkte på en blytung derbyförlust mot Hammarby. Dessutom förlorade blåränderna bägge matcherna mot Kalmar FF i fjol. Djurgården kräver revansch. Kalmar FF tappade tre poäng givna poäng i paus till 2-3 senast mot IFK Göteborg. KFF vill ha upprättelse.

- Fördelen med den här typen av förluster är revanschenergin som infinner sig, säger smålänningarnas tränare Nanne Bergstrand till FotbollDirekt.com.

Kalmar FF
Nanne Bergstrand, tränare:
- Det är mycket dagsformen som avgör. Jag är säker på att det kommer bli en väldigt tät match.

Ni tappade 2-0 till 2-3 mot Göteborg. Är ni revanschsugna?
- Fördelen med den här typen av förluster är revanschenergin som infinner sig. Sånt här händer och det är tjusningen med idrotten. Tyvärr var vi på fel sida.

Om Djurgården:
- Det är ett lag som jobbar väldigt hårt och har visat sig vara svårslagna. Precis som alla andra lag har de styrkor och svagheter, men det behåller vi för oss själva.

Läget i truppen:
- Vi gör tre förändringar sedan den senaste matchen. Marcus Lindberg är avstängd, Daniel Sobralense är skadad och Jimmie Augustsson åker ut på grund av konkurrens. In kommer Joachim Lantz, Arthur Sorin och Marcel Sacramento.

Preliminär startelva:
Petter Wastå - Arthur Sorin, Patrik Rosengren, Joachim Lantz, Mikael Eklund - Patrik Ingelsten, Viktor Elm, Henrik Rydström, Rasmus Elm, Cesar Santin - David Elm.

Djurgården

Paul Lindholm, assisterande tränare:
- Vi var otroligt besvikna efter derbyt där vi inte skapade många målchanser. Vi tappade även för mycket boll centralt och fick därmed en massa kontringar emot oss. Vi förlorade bägge matcherna mot Kalmar i fjol så vi har en rejäl portion revanschlusta.

Varför har ni haft så svårt mot Kalmar?
- Mycket är tillfälligheter men de är otroligt starka på fasta situationer och gjorde väl sina flesta mål mot oss på det. Vi måste behålla skärpan under hela matchen och försöka vara lika disciplinerade som dom.

Om Kalmar:
- De bjuder på väldigt lite och är snabba i djupled och i omställningsspelet. Vi får inte tappa boll på mittfältet som vi gjorde mot Hammarby för då kommer Kalmar att straffa oss direkt.

Om läget i laget:
- Lance Davids är avstängd. Sölvi Ottesen återkommer dock i truppen. I övrigt inga förändringar.

Preliminär startelva:
Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Toni Kuivasto, Markus Johannesson, Jan Tauer - Nebojsa Marinkovic, Andrej Komac, Sölvi Ottesen, Sebastian Rajalakso - Thiago Quirino, Jones Kusi Asare

Trupperna inför Kalmar-Djurgården - Dahlberg borta

Publicerad 2008-05-10 kl 13:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå