Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR KALMAR-NORRKÖPING: "Peking"-kaptenen: "Vi söker dubbel revansch"

Förlust mot jumbon och bottennapp mot AIK. I kväll har "Peking" revansch att utkräva på sig själva – på tuffa Guldfågeln Arena.
– Kul och inspirerande att komma dit, säger Mathias Florén.

KALMAR

Preliminär startelva: Etrit Berisha – Emin Nouri, Markus Thorbjörnsson, Tobias Carlsson, Stefan Larsson – Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Erik Israelsson – Tobias Eriksson, Ricardo Santos, Daniel Freire Mendes.

Skador/avstängningar: Marcel Sacramento (s).

Håll ögonen på: Tobias Eriksson. Kalmar har bara gjort ett mål framåt på de fyra senaste omgångarna – anfallsspelet måste lossna. Hetast senast mot Gais var Eriksson, hans betydelse för KFF:s offensiv är stor.

Kalmar-citat:

– Känslan är bra. Jag tycker att vi har haft en bra träningsvecka och det är en intressant uppgift att försöka att bryta negativa trender, säger Nanne Bergstrand till Barometern.

– Jag ser verkligen fram mot den här matchen. Jag har stora förhoppningar om att vi kommer att ha mycket energi i laget, säger han till Kalmars officiella hemsida.

NORRKÖPING

Preliminär startelva: Abbas Hassan – David Wiklander, Anders Whass, Anders Wikström, Mathias Florén – Petru Raci, Astrit Ajdarevic, Christopher Telo – Martin Smedberg-Dalence, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Shpetim Hasani.

Skador/avstängningar: Viktor Rönneklev, Imad Khalili (s), Bobbie Friberg da Cruz (a).

Han är formstarkast: Astrit Ajdarevic. Lagets spel i allmänhet sviker just nu, men Ajdarevic jobbar och sliter. Han är den som allra tydligast vill framåt och skapa farligheter.

Norrköpings-citat:

Vad säger du om er senaste match mot AIK (0-1)?

– Sämsta matchen för i år. Vi kommer inte upp i den nivån vi ska och det är energifattigt. Det är väl en-två matcher per säsong som det blir så och nu har vi haft den. Men AIK var bra också, säger lagkaptenen Mathias Florén till FotbollDirekt.se.

Vad tror du om kvällens match?

– Kalmar har haft det tyngre senaste tiden, men de började säsongen bra. Det ska bli kul och inspirerande att komma ner dit till deras nya arena, inspirerande.

– Vi var väldigt revanschsugna efter Halmstads-matchen (4-5), men AIK blev ett bottennapp. Så vi söker dubbel revansch nu. Vi har nio matcher kvar och allt är upp till oss nu.

– Vi måste våga anfalla mer, komma upp med mer folk och få till mer avslut.

Lycka till då.

– Tack, det kan behövas, säger Florén.

Publicerad 2011-08-19 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons