POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR Ljungskile - Trelleborg:''Vi ska hålla kvar dem i botten''

Inför Ljungskile - Trelleborg
Ljungskiles tränare David Wilson vill inte släppa iväg formstarka TFF i tabellen. Trelleborg har sex raka matcher utan förlust. Innan VM-kvalvilan besegrades AIK och nu blickar skåningarna uppåt i tabellen.

- Det handlar om att spela ett konsekvent anfallsspel. Och det har vi gjort ända sedan EM-uppehållet. Vi tror på vårt spel och det har gått väldigt bra så vi gör inga stora förändringar bara för att de backar hem mycket, säger TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg till FotbollDirekt.se.

LJUNGSKILE

David Wilson, tränare:
- Det är en viktig match, precis som alla andra. Förlusten senast var bra på ett sätt, då fick vi en påminnelse om vad vi behöver förbättra. Det gav oss en hel del att jobba med och uppehållet gav oss chansen att träna på det. Vi hade vunnit två matcher då, så vi var lite för bekväma. Vi måste se till att alltid ha 110 procent fokus för att kunna ta poäng i allsvenskan.

Om Trelleborg:
- De är väldigt stabila, de har bara förlorat en gång av tio sedan sommaruppehållet. Men de är bara sex poäng ovanför oss och vi ska försöka hålla kvar dem i bottenstriden. De fungerar väldigt bra som ett lag och jobbar hårt för varandra. Men vi har slagit bra lag förut.

Om läget i laget:
- Markus Senften har fortfarande känningar i baksida lår. Men annars är alla friska. Daryl Smylie är avstängd.

Preliminär startelva, Ljungskile:
Colin Burns - Edwin Phiri, Richard Jansson, Etchu Tabe, Damir Vitas, Robert Johansson - David Leinar, Martin Smedberg-Dalence, Aleksandar Kitic - Pascal Kondaponi, Niklas Löfgren

TRELLEBORG

Alf Westerberg, assisterande tränare:
- Vi vill gärna ha revansch för hemmaförlusten i våras. Och naturligtvis vill vi hålla avståndet till lagen under oss. Det kändes väldigt bra att gå in i uppehållet med en seger, men det är klart att det blir lite som en nystart nu. Vanligtvis vet man var man står, men nu blir det ett litet test. Men det är inte helt fel att få lite vila och chansen till mer träning.

Om Ljungskile:
- Det är ett motstånd som vi identifierat väldigt väl med vad de är bra på. De spelar ett ryckigt spel och lägger mycket kraft i sina uppställningar, de spelar väldigt tufft och fysiskt. Vi måste vara fokuserade vid deras fasta situationer. Och så har de ju fått in flera nya spelare sedan vi mötte de sist.

Om läget i laget:
- Dennis Melander är avstängd och Thommie Persson är sjuk. Och så skadade sig Andreas Drugge i knäet så han kan inte spela. Men däremot är Mattias Thylander tillbaka efter en månads frånvaro och det är väldigt positivt.

Preliminär startelva, Trelleborg:
Marcus Sahlman - Yousef Fahkro, Jens Sloth, Rasmus Bengtsson, Mattias Nylund - Kristian Haynes, Mattias Thylander, Jonas Bjurström, Erik Sundin - Magnus Andersson, Fredrik Jensen

FD-kommentar:
- Ljungskile hade inte en chans mot Elfsborg men har fått tid att tänka över den matchen. Smylies avstängning är ett tungt avbräck för nykomlingarna som gör allt för att hålla sig undan nedflyttningsstrecket. Med oavgjort för Sundsvall har de nu en bra chans att rycka i bottenstriden.

Efter 2-0 senast mot AIK ökade Trelleborg avståndet ordentligt till strecket. Nu har man övre halvan i sikte och den här gången lär laget ha lärt sig av misstagen från förra mötet.

Publicerad 2008-09-15 kl 11:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå