Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR LJUNGSKILE SK - KALMAR FF: Ljungskile mot nytt topplag

Ljungskile har lyckats ta fyra poäng på de tre senaste matcherna mot topplag. Nu hoppas man hålla i den bra formen. Serieledande Kalmar spelade kvartsfinal i cupen i torsdags och slog Elfsborg.

- Men vi är absolut inte trötta, vi är ett lag osm klarar av ett tufft spelschema, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand till FotbollDirekt.se.

LJUNGSKILE

David Wilson, tränare:

- Vi är inne i en väldigt intressant och stimulerande period just nu. Vi tog fyra poäng på tre matcher mot två av topplagen och vi är i bra form. Det är en bra tid att möta Kalmar. Vi måste se till att vi går in med samma inställning och attityd som de senaste gångerna. Och det är viktigt att klarar att göra mål eftersom vi sällan håller nollan, och att vi vågar generellt - vilket vi har gjort tycker jag.

Om Kalmar FF:

- De är det klart bästa laget och det visade de framför allt mot AIK senast, speciellt i andra halvlek. Och de har klarat sig bra utan Santin också, det är starkt. De är ju bra på fasta situationer och har långa inkast som vi, men man kan prata länge om vad de är bra på, det är ju därför de leder serien. Men därför blir det kul att möta dem också.

Om läget i truppen:

- Vi har bara Edwin Phiri skadad, men han är snart tillbaka efter att ha varit borta en månad. Annars är alla tillgängliga, så det är ju skönt.

KALMAR FF

Nanne Bergstrand, tränare:

- Det blir en match som säkert kommer att innehålla en hel del fysik, så det gäller för oss att vi står upp ordentligt i den typen av spel. . Bara vi har tillräckligt med energi - för utan det så är vår taktik ingenting.

Om Ljungskile:

- De är snabba i sina omställningar och är farliga på fasta situationer, liksom vi är. Så det bir ju en match i matchen. De spelar fysiskt och det är det som de är bra på.

Om läget i truppen:

- Erik Israelsson är fortfarande borta och även Abiola Dauda.

FD:s kommentar:

- Ljungskile hade en hel del flyt senast mot Hammarby som pressade nykomlingarna rejält. Men de gör det de är bäst på - en snabb kontring räcker för att kunna göra ett mål. Kalmar är å andra sidan det lag som borde veta hur man spelar mot hemåtbackande försvar. Serieledarna har inte visat särskilt många brister när de klarade av både AIK och Elfsborg i veckan.

Publicerad 2008-08-10 kl 10:35
Annons
Annons
Annons