POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR MALMÖ-DJURGÅRDEN: Skräms inte av skräll: ''Vi kan ta MFF på ren kraft''

Malmö skrällde mot Glasgow Rangers. Då ser Djurgårdens manager Magnus Pehrsson chansen.
- MFF gick vidare i Europakvalet och får fortsätta spela två matcher i veckan. Då kan vi ta dem på ren kraft,

MALMÖ FF Dusan Melicharek - Marcus Halsti, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho - Jimmy Durmaz, Miljan Mutavdzic, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad - Dardan Rexhepi, Daniel Larsson.

Preliminär startelva:

Skador/avstängningar: Johan Dahlin, Ulrich Vinzents, Armin Nazari, Jasmin Sudic (s).

Han är formstarkast:
Wilton Figueiredo. Gjorde troligtvis säsongens bästa match mot Glasgow Rangers. Fick ett lyft i den släpande anfallsrollen och tillsammans med Daniel Larsson skapade han mycket oreda i Glasgow-försvaret. Tog för sig mycket och tog stora löpningar i mittplanen.

Citat från Malmö:

Dum fråga kanske - men hur kändes matchen senast mot Glasgow Rangers?
- Jo det kändes jättebra. Bra stämning i laget inför matchen och riktigt bra på planen alla gjorde sitt jobb, känns som om alla är på gång igen, säger Malmös Jimmy Durmaz till FotbollDirekt.se.

- Det gäller att ha samma fokus, ha samma laddning som vi hade inför den matchen. Att vi är lika disciplinerade i försvarsspelet. Vi spelade med varandra och för varandra framförallt. Det gäller att vi tar med oss exakt det vi gjorde den matchen. Då blev det att vi blev mycket bättre.

Vad var det som fungerade så bra?

- Framförallt har vi ett lugn i oss. Inte bara tjonga iväg bollen om vi får den. Vi vill göra det som vi gör på hemmaplan; rulla ut motståndaren. Vi försökte attackera och hota dom i anfallsspelet.

- Det var ingen som försökte göra något på egen hand, den som fick bollen höll i den lite grann och väntade in resten. Då fick vi med oss hela laget. Dom kom alltid långt ner och fick starta om hela tiden.

Hur ser du på Djurgården?

- Jo asså dom har spelat riktigt bra nu på slutet. Vunnit de flesta matcherna som de har spelat. Djurgården har något bra på gång. Jag såg lite av deras senaste match mot Elfsborg när dom förlorade med 1-2. Jag tycker DIF var det bättre laget och förtjänade tre poäng.

Ni vann senast på bortaplan mot Glasgow Rangers - det finns ingen risk att ni ställer ut skorna mot DIF?

- Nej nej nej, det vet vi om, ställer vi ut skorna så förlorar vi med 3-0 eller 4-0 det gäller att vara fullt taggade och hundraprocentiga.


DJURGÅRDEN
Pa Dembo Touray - Philip Sparrdal-Mantilla, Joona Toivio, Jani Lyyski, Emil Bergström - Philip Hellquist, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso - Kennedy Igboananike, Johan Oremo.

Preliminär startelva:

Skador/avstängningar: Kebba Ceesay (a), Petter Gustafsson (a), Mattias Jonson (s), Joel Riddez (s).

Han är formstarkast: Daniel Sjölund. Var helt klart en av de bättre på planen i förlustmatchen mot Elfsborg - som DIF borde vunnit. Finnen har mot slutet klivit fram och tagit på sig en av ledarrollerna och det har uppenbarligen fungerat.

Citat från Djurgården:

Det har gått bra för Djurgården sedan du tog över. Varför?
– Man kan ju säga som så att med en sån start laget fick kunde det bara gå en väg. Den viktigaste förklaringen är att vi har höjt arbetsinsatsen på
varje spelare, i antalet löpmeter men också samarbetet över hela planen, där vi nu ligger närmare varandra än tidigare, säger DIF-managern Magnus Pehrsson i en intervju på Malmös hemsida.

- Kanske att det har blivit en större tydlighet i några små saker som är viktiga för vårt spel. Sen är det klart att den stora vändpunkten kom när vi vann med 4-0 mot IFK Göteborg nere på Ullevi. Det gav ett väldigt självförtroende.

- Jag är förväntansfull. Jag har sett några MFF-matcher på plats och det är en fantastisk inramning. Jag vet också att vi får en stor supporterskara som kommer ner. Det är ju årets sommarresa för Järnkaminerna.

- Ser man till matchen hoppas jag att vi kommer att göra en bra insats och ta med oss poäng hem. MFF gick vidare i Europakvalet och får fortsätta spela två matcher i veckan. Då kan vi ta dem på ren kraft, säger Pehrsson och skrattar.

Värt att notera:
* Järnkaminerna firar 30 år och hela 2500 DIF-supportrar beräknas resa ner till Malmö.

* Malmö spelar returen mot Glasgow Rangers på tisdag nästa vecka. Tufft spelschema för skåningarna.

Rasmus Björe

Publicerad 2011-07-29 kl 16:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå