Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR MALMÖ FF - DJURGÅRDENS IF: "Vi kommer inte att underskatta Djurgården"

Blåränderna från Stockholm jagar en efterlängtad seger. De har fortfarande inte vunnit sedan i våras och haft en hel del oflyt. Men Malmös tränare Roland Nilsson väntar sig inte någon lätt match.

- Det är inget snack om underskattning från vår sida - det är en ny match och nya förutsättningar för dem. Det spelar ingen roll hur har det har gått tidigare, säger Nilsson till FotbollDirekt.se.

MALMÖ FF

Roland Nilsson, tränare:

- Det blir en tuff match. Vi vet att det är ett bra lag, så det gäller att göra jobbet ordentligt. Vi vill gärna gå tillbaka till Kalmar-matchen och hitta det spelet, då var vi riktigt bra.

Om Djurgården:

- De spelade bra mot Helsingborg på hemmaplan sist. Jag tycker det var otroligt att de fick Markus Johannesson utvisad, det var ju där de förlorade matchen. De har flera duktiga spelare och är väldigt offensiva i sitt spel, så vi får se till att spela bra i försvaret.

Om läget i truppen:

- Det ser bra ut. Vi har fått tillbaka många spelare från skada nu. Ulrich Vinzents är avstängd. Vi har ingen högerback som kan rakt in och ersätta, så vi får laborera lite i laget.

DJURGÅRDEN

Paul Lindholm, assisterande tränare:

- Vi har haft en tuff period en längre tid, men det är historia. Det enda vi kan påverka är framtiden. Malmö borta är en av de svåraste utmaningarna man kan ställas inför i allsvenskan. Nu gäller det att vi får ihop försvarsspelet. Vi får inte bjuda på någonting, det är det vi har haft svårt med tidigare. Klarar vi det så tror jag att anfallsspelet kommer naturligt och att vi klarar att göra mål.

Om Malmö FF:

- De har haft väldigt blandade resultat. Ena veckan slår de Kalmar men sedan gör de en slät match mot Göteborg. Men de är alltid starka på hemmaplan. Ola Toivonen är deras nyckel i anfallet så honom måste vi se upp med. Jonatan Johansson, om han spelar, hugger alltid där framme. Han kanske är offside fem gånger av sex, men den sjätte kommer han fri.

Om läget i truppen:

- Vi har Markus Johannesson och Anderj Komac avstängda och sen de övriga långtidsskador vi har. Avstängningarna skulle ha gällt mot Norrköping, så det kommer lite olägligt nu. Men det är ingenting att gråta över.

FD:s kommentar:

- Djurgården har onekligen haft en tung period bakom sig. Men med återgången till 4-3-3 har det sett mycket bättre ut. Komac och Johannessons frånvaro hade inte varit så tungt emot Norrköping, men mot Malmö blir avbräcket avsevärt större.

Publicerad 2008-08-10 kl 10:23
Annons
Annons
Annons