POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR MALMÖ FF-HÄCKEN: MFF-stjärnan: ''Stämningen inte på topp''

Formsvackan har känts även för Malmöspelarna. I dag talar MFF-stjärnan Jiloan Hamad ut. Formdippen överraskar honom inte:
- Man har märkt att stämningen inte varit på topp, säger Hamad.

HÄCKEN: Christoffer Källqvist - Tibor Joza, Emil Wahlström, Mattias Östberg, David Frölund - Dominic Chatto, Josef Karlsson - Jonas Bjurström, John Chibuike, Jonas Henriksson - Mathias Ranégie.

Preliminär startelva:

Skador/avstängningar: Kari Arkivou.

Han är formstarkast: Christoffer Källqvist. Underskattad målvakt. Höll Häcken vid liv i förlusten mot Kalmar. Svarade för flera högklassiga räddningar. Förlustsifforna skrevs till 2-0, men hade lika gärna kunnat bli större.

Citat från Häcken:
- Det är nog bra tror jag. Det är klart att det är tråkigt att förlora (2-0 mot Kalmar), säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

- Vi fortsätter envetet med att försöka spela vår fotboll, vi kan röra alla lag, det har vi gjort. På skadefronten ser det också bra ut, det är bara Kari Arkivou som missar, han är i full träning men lär inte hinna komma till spel imorgon.

- Vi har bollinnhav på 62-38 vi skapar chanser men de gör målen. Sen får Källqvist göra lite räddningar i slutet men Kalmar kontrar ut oss.

- Vi måste förbättra det här med att göra mål på våra chanser, det är så. I bland så vill bollen inte in, i bland ramlar den in utan att man vet hur den gör det. Kalmars båda mål var mer tillfälligheter, sen har Kalmar flera chanser, men vi hade två-tre frilägen också.

MALMÖ FF

Preliminär startelva: Dusan Melicharek - Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Daniel Andersson, Ricardinho – Guillermo Molins, Ivo Pekalski, Jeffrey Aubynn, Jimmy Durmaz – Daniel Larsson, Agon Mehmeti.

Skador/avstängningar: Johan Dahlin, Jasmin Sudic, Wilton Figueiredo (a).

Han är formstarkast: Guillermo Molins. Ifrågasatt på försäsongen och petad. Nu är det annat. Avgjorde i princip matchen helt själv mot Örebro med två klassmål. Har visat att han är värd en plats från start - och MFF vill behålla honom inför CL-kvalet.

Citat från Malmö:
- Det känns mycket bättre än innan, man har märkt att stämningen inte varit på topp tidigare. Men efter vinsten nu senast känns det bättre, säger Malmös Jiloan Hamad till FotbollDirekt.se.

- Det känns positivt att vi börjar göra mål, vi vet att vi alltid skapar chanser, det är ändå inte så många matcher som vi går mållösa i från. Jag tycker ändå vi gör många mål, vi gjorde flest förra säsongen och gjorde sju i inledningen av den här säsongen.

- Vi kollade på Örebromatchen på video idag, jag tycker vi spelade bra. Vi spelade på ett och två tillslag. Vi var aggressiva framåt och serverar mycket bollar in i boxen. Det är det vi har snackat om mycket, att vi måste få in bollarna där.

- Vi har ganska bra koll på hur Häcken spelar. Vi har kollat på videoanalyser, så vi vet hur Häcken brukar spela. Det är ett bra lag som vi har respekt för.

- Deras styrkor är spelskickliga spelare. Deras centrala spelare är bra dom centrerar därav spelet ganska mycket. Sen har dom Ranégie på topp som är stor och stark.


Rasmus Björe

Publicerad 2011-05-20 kl 13:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå