Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR MALMÖ FF-MJÄLLBY:"MFF har inget psykologiskt övertag på oss"

Allsvenskan

Svenska mästarna Malmö imponerar stort - men trots att mästarna ser ut att spela med ett stort psykologiskt övertag så gäller inte det mot Mjällby.
- Jag vet inte hur det är för andra lag men det gäller inte mot oss, säger Peter Swärdh.

MALMÖ FF

Preliminär startelva: Dusan Melicharek - Ulrich Vincentz, Yago Fernandez, Daniel Andersson, Ricardinho - Jimmy Durmaz, Wilton Figueiredo, Jeffrey Aubynn, Jiloan Hamad - Agon Mehmeti, Daniel Larsson.

Skador/avstängningar: Johan Dahlin, Ivo Pekalski, Jasmin Sudic.


Han är formstarkast: Jiloan Hamad. Känns mest ordinarie i konkurrensen med Durmaz och Hamad. Har ett imponerande rörelsemönster och internationell bollkontroll.

ANNONS

Citat från Malmö:
- Det är alltid tuffa matcher när vi möter Mjällby, säger Roland Nilsson till MFF:s officiella hemsida.

- De brukar vara extra taggade när de möter oss så det gäller för oss att göra som i sista matchen; att alla tar sin kamp i kampen ute på plan. Annars är det som vanligt vill vi ju spela vårt egna spelprecis som tidigare.

Wilton Figueiredo:
– Jag gillar att spela mot sådana som Grahn. Han är en bra spelare och Mjällby spelar en bra fotboll. Då blir det en bättre match och det är roligare både för oss och för publiken.
– Ja, det kommer nog bli en del kamp oss emellan, säger Wilton och ler.

- Han ska inte få något utrymme. Men samtidigt är det mitt jobb att få honom att jaga mig. Spelar vi vårt spel är det de som måste markera mig och inte tvärtom.

– Jag tackar gud för att jag har fötts med stark kropp. Jag kan spela fysiskt. Men jag vill gärna förhindra att det blir kontakt. Jag vill vara snabbare och spela bollen vidare innan motståndarna hinner få kroppskontakt. .

ANNONS

MJÄLLBY

Preliminär startelva: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Daniel Ivanovski, Patrik Rosengren, William Leandersson - Daniel Nicklasson, Daniel Nilsson, Tobias Grahn, Pavel Zavadil - Peter Gitselov, Moestafa El Kabir.

Skador/avstängningar: -.

Han är formstarkast: Patrik Rosengren. Spelar så enkelt och med lika stor självklarhet som någonsin. Rosengren är lika viktig som Tobias Grahn för Mjällby. Finns motivationen där så skulle han utan vidare som 40-åring klara sig i den allsvenska fotbollen.

Citat från Mjällby:
- Vi är inte i psykologiskt underläge mot Malmö. Jag vet inte hur det är för andra lag men det gäller inte för oss. Vi vet hur vi ska spela och att det handlar om att våga mot Malmö – och det ska vi göra, lovar Mjällbys tränare Peter Swärdh till FotbollDirekt.se.

- Det var viktigt för oss att vinna senast. Det är viktigt att få börja vinna tidigt, så är det alltid. Men ändå har vi redan från början känt en trygghet i att det spelmässigt stämt så pass bra.

ANNONS

Är Marcus Ekenberg petad?
- Det är är ingenting jag kommenterar. Det enda jag kan säga är att Patrick Osiako finns med i truppen, till skillnad från senast.

- Mot Malmö måste vi våga ta ut vårt passningsspel. Vi måste ha en stark helhet och då gäller det att våga hålla i passningsspelet. Vi måste spela snabbt – då vet vi att vi kan störa Malmö.

Vad betyder det att ha med sig två segrar på tre matcher från i fjol? - Det är klart att det är positivt. Det visar ju att vi kan klara av Malmö när det stämmer för oss.

Publicerad 2011-04-20 kl 17:11
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto