POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR MALMÖ-ÖREBRO: "Detta är ingen ödesmatch"

Två lag med guldambitioner och sviktande form. Tre poäng blir allt viktigare för att haka på i toppen - men MFF:s Daniel Larsson ser inte matchen mot ÖSK som en måste-match.


MALMÖ

Preliminär startelva:
Dusan Melicharek - Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Daniel Andersson, Ricardinho – Guillermo Molins, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Jimmy Durmaz – Daniel Larsson, Dardan Rexhepi.

Skador/avstängningar:
Johan Dahlin, Jasmin Sudic (s), Agon Mehmeti (osäker)

Han är formstarkast: Dusan Melicharek. Har ersatt Johan Dahlin på ett övertygande sätt - MFF:s sviktande form ska inte Melicharek lastas för. Kan inte lastas för något baklängesmål och dessutom flera kvalificerade räddningar.

Malmö-citat:

- Det är två lag som vill spela fotboll, men det kommer bli en kamp för att kunna få spela den fotbollen, säger Daniel Larsson till FotbollDirekt.se.

- Örebro vill anfalla med mycket fart och fylla på med mycket folk. De är bra centralt och de nya som kommit in verkar bra, även om jag inte följt dem så noga. Paulinho känner jag ju förstås till sedan Häcken-tiden, han är ju riktigt bra.

- Att det skulle vara en ödesmatch? Det vet jag inte, det är en match med tre poäng på spel som alla andra.

- Det är klart att vi haft en lite tyngre period, det är inte så att vi bränt en massa lägen, utan haft svårt att komma till lägen.

- Men så stort problem tycker jag ändå inte att det är. Vi har haft en lite sämre period bara, men vi har pratat mycket här i veckan om hur vi ska komma fram till målchanser och det känns positivt.

- Klart det var viktigt med cupsegern i veckan. Viktigast att vi vann matchen, men det är ju inte helt fel att vi fick göra fyra mål också.

- Det kändes bra för mig, nu spelade jag ju bara en kvart, men jag fick inga reaktioner i knäet efteråt så det ska inte vara några problem.

- Vi får se om Agon (Mehmeti) kan spela, det är inte klart än. Men om det blir Dardan Rexhepi bredvid mig så ska det inte betyda så mycket, det är ju inte så att vi inte spelat ihop tidigare. Det blir bra vilket som.

ÖREBRO

Preliminär startelva: John Alvbåge – Patrik Haginge, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Alejandro Bedoya, Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback – Kushtrim Lushtaku, Paulinho, Valdet Rama.

Skador/avstängningar:
Nordin Gerzic, Andreas Haddad (s)

Han är formstarkast: Alejandro Bedoya. Två mål ifjol - redan uppe i tre nu och ÖSK:s bäste målskytt tillsammans med Andreas Haddad. Mittfältaren ser alltmer ut som det viktigaste anfallsvapnet i ett Örebro som haft svårt att få utdelning på sina möjligheter. Livsfarlig med sina djupledslöpningar.

Örebro-citat:

- Det är klart att vi har plockat lite väl lite poäng, säger Patrik Haginge till FotbollDirekt.se.

- Jag tycker ändå att vi spelat bra. Vi har en del kvar, vi måste bli bättre i defensiven och inte släppa till lägen, sedan måste vi skärpa till det framåt, i avslutslägena.

- Jag tycker att vi har täckning bakom Haddad därframme, han ska inte behöva saknas så mycket. Bland annat spelade ju Paulinho på topp senast och gjorde det bra

- Daniel Larsson är tillbaka och det är klart att vi måste se upp med honom i djupled, de spelar ju mycket på det, en skarv och så kommer han löpande in bakom backlinjen.

- Men de har så många bra spelare framåt, fokuserar man för mycket på en så tappar man bevakningen på någon annan och det straffar sig.

Publicerad 2011-05-15 kl 13:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå