Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR MFF-ÅFF: Åtvid ser skrälläge

Tidigare så dödsdömda Åtvidaberg är plötsligt och lika sensationellt ett av seriens formstarkaste lag. Och i kväll är ännu en skräll på gång. Malmö FF får akta sig.

MALMÖ FF

Skador/avstängningar: Markus Halsti (s), Edward Ofere (s), Jasmin Sudic (s), Jeffrey Aubynn (s).

Preliminär laguppställning: Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho – Guillermo Molins, Wilton Figueiredo, Ivo Pekalski, Jimmy Durmaz – Agon Mehmeti, Daniel Larsson.

Håll ögonen på: Wilton Figueiredo. Visade senast att han anpassat sig till sin roll som spelfördelare då han spelade fram till ett mål. Men han har även behållit känslan för avslut som anfallare då han satte dit tvåan senast. Den mångsidige brassen får en nyckelroll i att luckra upp Åtvidabergs försvar.

Malmö-snack:
(Om comebackande Rick Kruys).
– Rick har tränat med laget ett slag och är förstås väldigt het på att komma tillbaka, vi har fått hålla honom tillbaka lite. Nu är det inte så långt kvar av vårsäsongen, så han hinner bygga upp sig ännu mer under uppehållet, säger tränare Roland Nilsson till Malmös officiella hemsida.

Om Elfsborg senast:
– Jag tycker killarna gör ett fantastiskt jobb. Det spel vi presterar uppe mot Elfsborg, den kraft vi lägger i matchen, och orkar lägga i matchen. Att göra det när man spelat tre matcher innan på en vecka – det är riktigt bra, berömmer Nilsson.

Om Åtvidabergs-matchen:
– Det blir en tuff match det här, och det gäller verkligen att vi laddar ordentligt en gång till. Åtvidaberg har överraskat i de senaste matcherna, och det har de gjort genom att jobba stenhårt. Visst, vi kommer säkert att få mycket boll, men vi kommer också att få fajtas i de andra situationerna i matchen, säger Roland Nilsson.

- Ska vi vara med däruppe i toppen finns det inga lätta matcher, då måste vi gå ut där och göra jobbet, varje gång.

ÅTVIDABERG

Skador/avstängningar: Kristian Bergström (s).

Preliminär laguppställning: Henrik Gustavsson - Daniel Hallingström, Erik Moberg, Alberis da Silva, Jesper Arvidsson -Haris Radetinac, Christoffer Karlsson, Etuwe Prince Eboagwu, Bruno Marinho, Pontus Karlsson - Viktor Prodell.

Håll ögonen på: Haris Radetinac är en spelartyp som är ovärderlig för Åtvidaberg. En både avig och smart spelare som är duktig på att komma runt med inlägg och blivit en nyckelfigur. Inte svårt att förstå tränare Andreas Thomsons förtroende för den här spelaren.

Åtvidaberg-snack:
(Om 4-1-vinsten mot BP).
- Det har varit en tuff period, men med mycket poäng och bra spel. Vi får det psykologiska första målet och sedan får vi 2-0. Sedan ligger vi och tjuvar och kontrar, säger tränaren Andreas Thomsson till FotbollDirekt.se.

Om succén och vändningen:
- Vi har haft i stort sett samma gäng. Man brukar prata om ÅFF-andan sen 60-70-talet och det är sant till viss del. Det sitter lite i väggarna att man tar sig samman. Om de kommer från Norrland eller Kina spelar mindre roll, bara man kämpar.

- Vi känner varandra bra. Vi fick kontra mycket i Superettan också, så det är vi ju vana vid. Våra spelare har köpt att vi inte alltid kan ha bollen 60 procent i matcherna.

- Vi har blivit mer medvetna och tydligare med hur vi vill spela. Coachning för mig är att förbereda sig mycket. Vi sliter hårt, det gör både spelare och ledare.

Om Malmö:
- Malmö är ett offensivt och frejdigt lag. Är vi noggranna kan det finnas ytor i Malmös lag. Det gäller att våga ha bollen och att vi inte bara slå iväg den.

Publicerad 2010-05-08 kl 13:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons