Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR MFF-AIK - Rolle Nilsson: "Man börjar bli van"

Senast vann AIK med 2-0 mot Norrköping. Inför den svåra bortamatchen mot Malmö har laget dragit en suck av lättnad.

- Det var definitivt en efterlängtad seger som har gäckat oss under en tid. Skönt att vi kunde vinna efter en ångestladdad andra halvlek. Nu är det glädje på träningarna, säger AIK:s assisterande tränare Thomas Lagerlöf till FotbollDirekt.se.

MALMÖ FF

Roland Nilsson, tränare: - Än en gång tvingas vi till många förändringar. Man börjar bli van vid det nu (skratt). Jag tycker ändå dagsformen känns bra utifrån förutsättningarna.

Om AIK: - Det är ett bra lag som vi möter. AIK är alltid svårt att möta men vi har inget speciellt som vi fokuserar på vad gäller AIK.

Läget i laget: - Vi tvingas till många förändringar jämfört med senast. Ola Toivonen och Daniel Andersson är avständga. Christian Järdler är sjuk och Anders Andersson vilar också, då vi inte vill undvika att han slår upp sin gamla skada. Bäst att skynda långsamt. Vi har ändå en så bred trupp att vi inte behöver ta in spelare från juniorlaget för att fylla luckorna.

AIK Thomas Lagerlöf, assisterande tränare: - Det har varit glada miner på de senaste träningarna efter segern mot Norrköping. Den var enormt efterlängtad och förhoppningsvis kan vi göra en bra avslutning. Vi klarade oss också ifrån avstängningar senast, då vi har några spelare i den farozonen, vilket också var skönt. Ni har säkert bättre koll än jag på statistiken men vi känner som om vi har en bra chans att ta poäng. (AIK har inte vunnit i Malmö sedan 1996 och bortsett från 0-0 2004, har det varit klara förluster)

Om Malmö: - Vi ser inte så mycket på vad Malmö är bra på eller inte, utan vi fokuserar mest på vårt spel. Det är skönt att vi har lyckats göra en del mål på fasta situationer den senaste tiden. Kan vi fortsätta försöka spela den positiva fotboll vi kan göra, behöver vi inte bry oss så mycket om motståndet.

Läget i laget: - Daniel Mendes är skadad och även Bojan Djordjic sedan tidigare förstås. Men utifrån det har vi tagit ut en 19-mannatrupp som vi reser ned med.

Publicerad 2008-10-22 kl 12:17
Annons
Annons
Annons