Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR MFF-KALMAR: Supersviten skrämmer inte: ’’Malmö borta passar oss ganska bra’’

Kalmar slog Malmö borta förra säsongen.
I dag vill smålänningarna göra samma sak igen och ge Helsingborg en hjälpande hand. MFF:s supersvit skrämmer inte Kalmar-veteranen Joachim Lantz som tror på en stor skrällchans.

MALMÖ FF Yago Fernandez (s), Ivo Pekalski (s).

Skador/avstängningar:

Preliminärt lag: Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Pontus Jansson, Ricardinho – Guillermo Molins, Wilton Figueiredo, Jeffrey Aubynn, Jiloan Hamad – Daniel Larsson, Agon Mehmeti.

Håll ögonen på: Guillermo Molins. Har kommit allt mer. Fortfarande inte lika bra som när han såg ut som bäst under våren. En spelare som ser ut som ett sparkapital för MFF. En ytter av internationellt snitt när han är på topp.

MFF-snack:
– Ivo är bättre men inte tillräckligt bra och det finns ingen anledning att chansa. När han började öka träningen igår var det inte riktigt hundra, säger Malmös tränare Roland Nilsson till klubbens officiella hemsida om Pekalskis skada och pratar vidare om MFF:s form:

- Det har varit bra med ett litet uppehåll för att hinna reparera oss, få lite vila och energi. Samtidigt har vi haft spelare i väg som spelat, och för dem är det lite tuffare. Men den här gången har vi haft fler dagar emellan, och det har varit positivt.

Om Kalmar:
– Kalmar är bra, har fått jobba med saker under uppehållet och är säkert jäkligt sugna när de kommer hit. Men liksom i de andra matcherna är det vad vi själva gör som är viktigast; att vi presterar bra, säger Roland.

KALMAR FF Ricardo Santos (a).

Skador/avstängningar:

Preliminärt lag: Etrit Berisha – Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson – Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Erik Israelsson – Daniel Mendes, Abiola Dauda, Daniel Sobralense.

Håll ögonen på: Abiola Dauda. Sylvass spelare. Hans kvickhet och oberäkenliga spelartyp är oerhört viktig för Kalmar. Ska KFF kunna skrälla i kväll så krävs nästan att en sådan som Dauda får till det.

Kalmar-snack:
- Det blir en otroligt tuff match. Det är förmodligen 60-40 till Malmö på förhand. Men det här är en typ av match vi tycker om och kom ihåg att vi slog Malmö borta förra säsongen, säger Kalmars rutinerade försvarare Joachim Lantz till FotbollDirekt.se.

- Vi kan spela avspänt och möjligheten till att sätta käppar i hjulet på guldfavoriten är verkligen motiverande. Det är en viktig match för oss. Det skulle vara värdefullt för oss att få avsluta bra och speciellt mot Malmö och Helsingborg, som vi ju möter senare.

- Viktigt att få ha med sig till nästa säsong, att känna att - fan - vi ändå inte är långt efter toppen.
- På pappret är det svåraste matchen för säsongen. Men Malmö vill ha boll och då kan vi få koncentrera oss på det vi är som bäst på – att snabbt få ställa om. Men vi måste spela snabbt, vi får inte bli för omständiga.

Publicerad 2010-10-18 kl 15:38
Annons
Annons
Annons