POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR MJÄLLBY - KALMAR: "Ska hålla ett extra öga på Sobralense"

I fjol var Kalmar favoriter. Nu borde Mjällby vara det - efter succén då. Men en tung start och underdog-stämpeln är tillbaka:
- Inför säsongen hade man sagt att Mjällby är favoriter i den här matchen, säger Henrik Rydström.

MJÄLLBY

Preliminär startelva (4-4-2): Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson - David Löfqvist, Tobias Grahn, Pavel Zavadil, Daniel Nilsson - Marcus Ekenberg, Moestafa El Kabir.

Skador/avstängningar: Patrick Osiako (s), Craig Henderson (s).

Han är formstarkast:
Inte Moestafa El Kabir - än så länge. Men han måste snart bli. Han må vara förlorad i sommar men han har ändå fortsatt stor betydelse. Om El Kabir inte får fram sin höga klass så kan Mjällbys vår bli tung. Holländaren måste på ett starkt vis lämna över till sin ersättare.

Citat från Mjällby:
- Vi lever med resultaten. För oss är det viktigt att göra rätt analyser, och sätta fokus på rätt saker, säger Mjällbytränaren Peter Swärdh till fotbolliblekinge.se.
- Laget måste få till det i dess helhet. Vi måste också ta iniativ, och vara spelförande.
- Vi har givetvis ambitionen att vinna matchen, och jag tänker mig ett bätre passningsspel och ett bättre djupledsspel än vad vi har haft i de båda inledande matcherna.
- Vi har faktiskt mötts fyra gånger under 2010-2011. Den fjärde gången var i Ronneby förra sommaren, där vi vann den matchen. Fast ser vi till matcher i tävlingssammanhang, vilket väl är det interessanta. Så har vi två oavgjorda möten mot Kalmar FF under fjolåret. Vi kan varandra rätt bra vid det här laget.

- Den vi i första hand behöver ha ett extra öga på är Daniel Sobralense som är mycket kreativ.

KALMAR FF

Preliminär startelva (4-4-2): Etrit Berisha - Mattias Johansson, Tobias Carlsson, Paulus Arajuuri, Stefan Larsson - Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Tobias Eriksson - Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Daniel Mendes.

Skador/avstängningar: Petter Wastå (s), Alban Dragusha (s), Emin Nouri (s), Zlatan Azinovic (s).

Han är formstarkast:
Kristoffer Fagercrantz. Nyförvärvet från Jönköping stod för ett drömmål i premiären på Guldfågeln Arena. Har ett utmärkt tillslag och tar alla Kalmars fasta situationer men inte minst har han en mentalitet som snabbt gjort honom självklar. Mycket spännande att följa.

Citat från Kalmar:
- Hemmapremiären var fantastisk. Det var så mycket känslor, framför allt vi som har varit med lite längre, säger Kalmarkaptenen Henrik Rydström till FotbollDirekt.se.
- Och så gick det så bra på alla vis, vi kunde vända, det blev eufori och kändes som en ny era.
- Men det är en sak som Nanne har pratat om och gjort oss medvetna om - att vi måste få njuta och uppskatta det, men också få ur det i systemet. Det som var i måndags ger energi och glädje men vi måste vara medvetna om kontrasten.

- Nu har Mjällby fått en tung start men inför säsongen hade man sagt att Mjällby är favoriter i den här matchen. Vi är jävligt medvetna om deras kvaliteter. De har en stark centrallinje, inte minst på mitten och vi vet att vi måste vinna matchen på mitten om vi ska vinna hela matchen.

Publicerad 2011-04-16 kl 12:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå