POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR MJÄLLBY-DJURGÅRDEN: Dif:s taktik mot hjärnspöken

INFÖR MJÄLLBY-DJURGÅRDEN:

Mjällby och Djurgården i vårens kanske största måstematch. Då vill Dif:s lagkapten Joel Riddez blunda för verkligheten:
- Vi måste försöka strunta i att kolla tabellen.
MJÄLLBY

Preliminär startelva: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Robin Cederberg, Patrik Rosengren, William Leandersson - Daniel Nicklasson, Patrick Osiako, Pavel Zavadil, Johan Svensson - Marcus Ekenberg, Moestafa El Kabir.

Skador/avstängningar: Craig Henderson, Daniel Ivanovski, Anton Dahlström, Tobias Grahn (a).

Han är formstarkast: Moestafa El Kabir. Om han inte varit det innan lär han vilja vara det i kväll. Spelar sin sista match för Mjällby och vill garanterat ge publiken en avslutning som heter duga.

Citat från Mjällby:
- Vi har ett starkt lag, som kommer att klara av den här typen av situationer. Vi hade förstås räknat med bättre utdelning, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh till Fotbolliblekinge.se.

- Därför är det viktigt att vi trots bakslagen inte tappar tålamodet, och vårt starka försvarsspel. För har vi kvar det kvar, då kommer också den önskade vändningen.
- Vi behöver bli bättre på att spela oss bakom motståndarnas backlinje, både vad gäller passningar och rörelse. Detta tillsammans med ökad kvalitet i avslutningarna.

- För att vi ska klara av att vinna i en sådan här match, då måste vi fortsätta att vara bra på det som vi tidigare har varit bra på. Liksom att vi behöver att ha kvalitet i vårt djupledsspel.

DJURGÅRDEN

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agboussomonde, Petter Gustafsson - Kasper Hämäläinen, Joel Perovuo - Philip Hellquist, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso - Kennedy Igboananike.

Skador/avstängningar: Johan Oremo, Trimi Makolli, Yosif Ayuba, Philip Sparrdal Mantilla, Daniel Jarl, Joel Riddez (a).

Han är formstarkast: Kennedy Igboananike. Var otroligt viktig för den lilla offensiv som Djurgården hade mot Gefle. Otroligt löpvillig anfallare som skapar möjligheter på egen hand.

Citat från Djurgården:
- Nej det känns bra, alla håller på att bli friska och så, det är positivt, säger Djurgårdens lagkapten Joel Riddez till FotbollDirekt.se.

- Mot Gefle är vi lite tagna i första halvlek, men vi försvarar oss helt okej tycker jag. Det gör vi egentligen hela matchen. Vi får det inte riktigt att lossna framåt. I andra släpper vi på växlarna och tar över tycker jag, sen kom min utvisning lite otajmat kanske...

- Vi tar alla bitar lite i taget. Vi har jobbat med allting egentligen. Kan du hålla nollan i en match kan du ju också bygga ett bra anfallsspel.

- Vi har tränat mycket på det offensiva. Vi ska få till bättre inlägg, snabbare passningsspel och vi har hela tiden haft en bra tempo i övningarna. Magnus är lite tydligare med hur han vill att vi ska spela fotboll. Det har gett oss lite ny energi.

- Vi har pratat om att Mjällby är ett bra lag liksom, vi har en ganska klar bild om hur Mjällby kommer spela. De har framförallt två farliga forwards på topp. Sen är Mjällby generellt sett ganska tuffa att möta på bortaplan, det är en speciell arena med en speciell publik.

Hur viktig är den här matchen för er del med tanke på bottenstriden?
- Vi måste försöka strunta i att kolla tabellen. Det går inte att kolla tabellen för vår del. Sånt måste vi strunta i. Vi måste ta det steg för steg, vi ska göra det bättre för varje match.

Publicerad 2011-05-23 kl 13:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå