Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR Mjällby-Gais: Skyttekungsmöte på Strandvallen

Allsvenskans skyttekung mot Superettans skyttekung. Wanderson mot Marcus Ekenberg. Vem kommer att vara starkast på Strandvallen som är allsvensk arena på nytt efter 25 år?

- Vi har så pass rutinerade spelare i vårt lag att vi inte ska behöva bli för överentusiastiska i en premiärmatch som den här, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se

MJÄLLBY
Craig Henderson (s).

Preliminär startelva: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Juan Robeldo, Patrik Rosengren, Robin Cederberg - Daniel Nilsson, Patrick Osiako, Tobias Grahn, Johan Svensson - Mostapha El Kabir, Marcus Ekenberg.

Skador/avstängningar:

Håll ögonen på: Tobias Grahn. Säger själv att han mognat och blivit lugnare som person men det märktes inte i premiären på Råsunda, där han drog på sig ett gult kort för maskning och hånade publiken.

Mjällby-snack:
- Poängen mot AIK i premiären var mycket viktig för oss. Nu har vi en poäng med oss och det är skönt med tanke på att annars brukar den här nollan kunna förfölja en länge, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se.

- Vi var spelförande vissa perioder mot svenska mästarna och det tar vi med oss.

Om Gais:
- Finns inga lätta matcher i allsvenskan överhuvudtaget. Gais Har alltid ett hot i Wanderson som gör mål i parti och minut och ta oss an uppgiften med fötterna på jorden.

- De är duktiga på omställningar och lämnar Wanderson och Andersson kvar mycket däruppe och de använder med framgång Johan Mårtensson i uppspelsfasen och vi måste ha ett öga på honom. Laget försöker också spela mycket via mittfältet.

GAIS

Skador/avstängningar:
Reuben Ayarna (a), Tommy Lycén (s)

Preliminär startelva:
Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Fredrik Lundgren, Hallgrimur Jonasson, Richard Ekunde - Romario Sipiao, Johan Mårtensson - Mervan Celik, Wanderson, Eyjolfur Hedinsson - Björn Andersson.

Håll ögonen på: Björn Andersson. En tanker längst fram som är en spelartyp det inte finns många av i svensk fotboll. Med honom kan Gais variera sitt spel och inte bara låta allt gå via Wanderson. Och Mjällby ska nog akta sig rejält för att ge Andersson utrymme att komma till skottläge.

Gais-snack:
- Vi tycker att det är en godkänd premiärmatch och vi får en poäng med oss och att en del övrigt i spelet att önska inte fungerade. Vårt anfallsspel kanske inte blev så vasst som vi hade, säger assisterande tränaren Matti Demegård till FotbollDirekt.se

- Vi har ju Rueben Ayarna avstängd och Tommy Lycén skadad. Det gör att vi tar med en ung spelare i truppen, från 92-landslaget, Sandeep Manko.

Om Mjällby:

- Mjällby visade mot AIK att det är ett bra lag. Skapade en del vassa chanser. Det här är en svår uppgift

- Tittar man tillbaka på tidigare år, så har nykomlingarna presterat bra i början men ju längre tiden har gått har de inte orkat hela sträckan ut. Fokuserar vi bara på det vi ska göra så ska vi kunna vinna den här matchen.

Publicerad 2010-03-21 kl 12:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons