Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR MJÄLLBY-HIF: Vill få Grahn ur balans

Inför Mjällby - Helsingborg:

Serieledande Helsingborgs tränare Conny Karlsson imponeras inte av Tobias Grahn. HIF-tränaren vet hur stjärnan ska fås ur balans i kvällens toppmatch.

MJÄLLBY

Skador/avstängningar: William Leandersson (s), Craig Henderson (s).

Preliminär laguppställning: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Juan Robledo, Patrik Rosengren, Robin Cederberg - David Löfqvist, Tobias Grahn, Patrick Osiako, Daniel Nicklasson - Marcus Ekenberg, Mostapha El Kabir.

Håll ögonen på: Mostapha El Kabir. Den rivige och starke El Kabir är oerhört nyttig för Mjällby och avgjorde senast mot BK Häcken. Kan med sitt uppoffrande spel ställa till stora besvär för Helsingborgs annars så täta defensiv.

Mjällby-snack:
- Det finns inget att oroa oss för, vi är väldigt nöja med prestationen, även mot Kalmar som slutade 0-0. Vi har inte ens funderat på det, det finns så många positiva tankar i laget just nu. Helsingborg blir en fantastisk utmaning för oss, resonerar assisterande tränaren Andreas Torstensson för FotbollDirekt.se.

- Mot BK Häcken var vi mest nöjda med att vi presterar bra fotboll över 90 minuter och håller oss till de taktiska riktlinjerna. Vi har predikat för spelarna inför Helsingsborgsmatchen att vi ska ha en stark tro på oss själva och spela vårt eget spel.

- Helsingborg har varit väldigt stabila och det är svårt att se några svagheter. De har en tight defensiv, är duktiga på att sätta press och har duktiga målskyttar. Det blir en härlig utmaning. Vi har inte hittat några direkta svagheter. Det är ingen slump att Helsingborg är i topp.

HELSINGBORG Skador/avstängningar: Marcus Lantz (a), Samuel Aziz (s).

Preliminär laguppställning: Pär Hansson - Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Erik Edman - Mattias Lindström, May Mahlangu, Ardian Gashi, Christoffer Andersson - Erik Sundin, Rasmus Jönsson.

Håll ögonen på: Erik Sundin. Snabbe Sundin är en bra spets längst fram för HIF. I Skånederbyt mot Malmö spelade han fram till båda målen som vände matchen för Helsingborg. En spelare som utvecklats närmast sensationellt det senaste året.

Helsingborg-snack:
– Mjällby har gjort det bra. Ett nykomlingslag som trivs som fisken i vattnet med att få spela Allsvenskan och alla spelarna ser fram emot varje match. Och som tillägg så har de tagit sina poäng och har ett gott självförtroende, säger HIF:s tränare Conny Karlsson till klubbens officiella hemsida.

– Det är ett lag som ifjol var överlägsna i Superettan och värvat klokt med spelare och karaktärer. De har fått ihop ett bra lag. Vad Mjällby kanske kommer få problem med över tid är som alla andra lag med små resurser, en spelartrupp som är lite mindre. Men vi ska ha full respekt för det här laget.

– Jag har sett matcher på DVD och vi har en bra bild av hur Mjällby vill spela. De har två forwards som jobbar väldigt bra tillsammans. Där finns det både kraft och fart. Ekenberg leder skytteligan. De är framförallt farliga i sitt kontringsspel. Det är ett lag som är trygga i sitt sätt att spela. De vågar spela ett passningsspel i trängda lägen, det är inte så vanligt när det gäller nykomlingar i Allsvenskan.

– Tobias Grahn är en spelare som, när han har dagen, är en av Allsvenskans bästa fotbollspelare. Sen tror jag att Tobias är lite ojämn och lite ostabil i prestationerna så vi hoppas kunna få honom ur balans.

Publicerad 2010-04-26 kl 14:46
Annons
Annons
Annons