Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR MJÄLLBY-MALMÖ: Pekalski räds inte vardag: "Vi har flow"

Avancemang i Champions League mot Rangers - nu väntar spöket Strandvallen. Som Malmö aldrig har vunnit på.
- Det är statistik som finns däribland.

MJÄLLBY

Preliminär startelva: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Joachim Lantz, Daniel Ivanovski - Pavel Zavadil, Daniel Nilsson, Patrick Osiako, Johan Svensson - David Löfquist, Marcus Ekenberg.

Skador/avstängningar: Craig Henderson (s), William Leandersson (a)

Han är formstarkast: Pär Eriksson. Verkar ha blivit en perfekt lösning för Mjällby offensivt. Kommer in mot Kalmar, ordnar fram en straff och gör sedan avslutande 3-0 målet. En ny injektion i ett lag som redan innan verkade vara på uppgång.

Citat från Mjällby:

Måste kännas bra efter två senaste storsegrarna?
- Ja asså det är ju självklart att det är det här vi har väntat på. Vi har gjort helt okej prestationer men det hjälper inte tabelläget när vi inte tar poäng. Nu har det varit islossning, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Thorstensson till FotbollDirekt.se.

- Det är det vi har behövt, vi har gnetat på och jobbat på på träningarna. Det blir en helt annan trygghet, som lag att man litar på spelet.

- Det är egentligen små marginaler. Som jag sa, det är ett pussel med spelare som är i form och ur form. Man ska gissa rätt kombinationer. Och det är kanske det som vi har fått till. Så att, det är väl ingen enskild händelse i sig. Vi har fortsatt jobba på på det vi har trott på och äntligen fått utdelning.

- Jag tror det är viktigt att våga stå upp och våga spela vårat spel. Och våga satsa offensivt som vi har gjort de här bägge matcherna. Nu har vi de regerande svenska mästarna på besök, det gäller att stå upp och att driva tempo.

- Malmö är ju självklart stärkta av vinsten mot Glasgow här nu då, den sammanlagda vinsten. Det verkar som om Norling har börjat sätta sin prägel på laget och dom har börjat hitta rätt igen. Det är en jättetuff uppgift för oss. De är topp-3 i Sverige alla dagar i veckan, vi är ödmjuka inför uppgiften.

MALMÖ

Preliminär startelva: Dusan Melicharek - Markus Halsti, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho - Jimmy Durmaz, Miljan Mutavdzic, Ivo Pekalski, Jiloan Hamad - Wilton Figueiredo, Daniel Larsson.

Skador/avstängningar: Dardan Rexhepi, Jasmin Sudic (s)

Han är formstarkast: Daniel Larsson. Mot Glasgow senast var han fortsatt ett ständigt orosmoment för den skotska backlinjen. Larsson har förmågan att på egen hand skapa målchanser - helt oberäkneligt med andra ord.

Citat från Malmö:

Hur känns det nu med Glasgow-matcherna i bagaget?
- Jo det känns väldigt bra faktiskt. Det var en stor upplevelse i ondsags och fantastiskt att vi kunde ta oss vidare, säger Malmös Ivo Pekalski till FotbollDirekt.se.

- De tryckte väl på i början, sen blev matchen speciell i och med att det hände så mycket med alla utvisningnar och att dom fick mål med en man mindre. Prestationsmässigt vet vi att vi kan bättre.

- Senaste matchen mot Djurgården var vi ju väldigt bra inledningsvis. Trots att matchen avbröts. Vi hade mycket energi och mycket vilja, vi har ett bra flow. Det börjar vi hitta lite grann.

Ni har inte vunnit mot Mjällby på Strandvallen, hur kommer det sig?
- Ingen aning faktiskt, det är statistik som finns däribland. Förra året var samma grej. Men det ska brytas någon gång, det vore skönt att göra det den här gången. Det är viktigt att vi försöker hålla upp vårt tempo, att vi är närvarande och att vi går in hundraprocentigt.

- Jag såg deras senaste match mot Kalmar, det är ett bra lag, dom har bra duktiga spelare. Dom har börjat hitta rätt här på slutet.

Publicerad 2011-08-06 kl 09:33
Annons
Annons
Annons