Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR MJÄLLBY-MFF: ''HIF får ursäkta, MFF är Sveriges bästa lag''

Malmö FF är Sveriges bästa lag. Helsingborg får ursäkta. Mjällbys sportchef Thomas A Borstam imponeras men lovar ändå stor skrällchans för nykomlingen.

MJÄLLBY Skador/avstängningar: Peter Gitselov (s), Craig Henderson (s).

Preliminär laguppställning: Mattias Asper – Jesper Westerberg, Juan Robledo, Patrik Rosengren, Robin Cederberg – David Löfquist, Patrick Osiako, Tobias Grahn, Daniel Nilsson – Mostapha El Kabir, Marcus Ekenberg.

Håll ögonen på: Robin Cederberg. Uppmärksammas på tok för lite. Stor och stark och hur grundtrygg som helst. Står alltid rätt och bra mycket kvickare än han ser ut. Går väldigt sällan bort sig.

Mjällby-snack:
- Vi har 18 poäng på tolv omgångar. Fortsätter det så här så kan vi komma upp i 45 poäng och det måste vi vara nöjda med, om det blir så, säger Mjällbys sportchef Thomas A. Borstam till FotbollDirekt.se.

- Visst saknade vi många spelare senast, men vi älskar att slå ur underläge så jag är inte så överraskad över att vi knep Elfsborg.
- Malmö FF, storebror, passar oss nog därför ganska bra i det här läget. Och den här gången har vi dessutom både Marcus och El Kabir tillbaka.

- Vi har växt in i kostymen och är nog bättre nu än jämfört med de första fem omgångarna. Det tror jag. Vi har ännu mer kvalite och en ännu starkare tro på vad vi gör.

- Försvarsmässigt ser det som kanske bäst ut. Vi har bara släppt in ett mål med Robledo och Rosengren som mittbackspar.
- MFF? HIF får ursäkta, men Malmö är för mig seriens bästa lag. Det blir en härlig utmaning för vårt försvar att få möta Malmö. Det är lätt att imponeras av deras passningsspel och snabbhet. Men MFF är ändå inte så defensivt säkra som exempelvis Helsingborg så med lite tur kan vi komma åt Malmö på det viset.


MALMÖ FF

Skador/avstängningar: Jasmin Sudic (s), Edward Ofere (s), Jeffrey Aubynn (s), Markus Halsti (s).

Preliminär laguppställning: Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho – Guillermo Molins, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Jimmy Durmaz – Daniel Larsson, Agon Mehmeti.

Håll ögonen på: Ivo Pekalski. Kan bli hur bra som helst. Oj, så begåvad. Så vältajmad. Med hans teknik är det lätt att överarbeta situationer men Ivo tar hela tiden rätt beslut. Spelar enkelt när så krävs och svårare när marginalerna finns där.

MFF-snack: (Om Åtvidabergs-matchen):
- Det är klart att killarna var jätteslitna, säger tränare Roland Nilsson till Malmö FF:s officiella hemsida.
- Och det inte bara fysiskt, det klarar vi nog ganska bra, även om det var många som började se väldigt trötta ut i slutet av matchen mot Åtvidaberg. Utan även mentalt: att ladda batterierna med fem matcher på 13 dagar tar oerhört mycket kraft.

- Det var väldigt piggt på träningen igår (läs: torsdag), och det har sett piggt och glatt ut idag. Nu är vi tillbaka i full fart igen.

Vad tror du om matchbilden – kommer ni att hålla i taktpinnen?
- Det kommer vi säkert att få göra, hur mycket det vet vi inte. Vi måste spela så som vi kan, det vi gör bäst, då är vi svårstoppade. Men Mjällby är som sagt starka; vi får se vilken spelstil som passar bäst imorgon, säger Roland Nilsson.

Publicerad 2010-05-14 kl 20:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons