POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR MJÄLLBY-TRELLEBORG: "Känns som islossning"

3-0 och första bortasegern senast. Efter en mörk säsongsstart - nu räknar Mjällby med att vinden har vänt.
- Det känns som om vi fått en islossning.

MJÄLLBY Preliminär startelva (4-4-2):

Mattias Asper - Jesper Westerberg, Daniel Ivanovski, Patrik Rosengren, William Leandersson - Daniel Nicklasson, Daniel Nilsson, Pavel Zavadil, Johan Svensson - Marcus Ekenberg, Moestafa El Kabir

Skador/avstängningar: Craig Henderson, Tobias Grahn.

Han är formstarkast: Moestafa El Kabir. Två mål i storsegern senast. Efter en spelmässigt tveksam vår börjar El Kabir visa varför Cagliari köpt honom.

Citat från Mjällby:

- Vi har väl lite tudelade känslor. Å ena sidan väldigt positivt från senaste matchen mot Norrköping, men å andra sidan har vi haft svårt mot Trelleborg, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se.

- Det känns som vi har fått en liten islossning nu och det tycker jag vi har tjänat ihop till. Vi har haft en hyfsad period utan att få utdelning tidigare. Men vi vet att det inte finns några genvägar, utan det är hårt jobb som gäller. Då får vi marginalerna med oss förr eller senare.

- Vi försöker ha så bra koll som möjligt på alla lag vi möter. Vi har gjort vårt bästa för att scouta Trelleborg. Jag tycker de är ett av de lag som spelar mest konsekvent i sitt försvarsspel, det gäller att vi inte invaggas i deras spel.

- Vi tycker det är dags för en seger mot Trelleborg nu.

TRELLEBORG Preliminär startelva (4-2-3-1):

Viktor Noring - Erdin Demir, Tuumo Turunen, Thommie Persson, Jonathan Asp - Ibrahim Koroma, Kristian Haynes - Andreas Wihlborg, Marcus Pode, Joakim Nilsson - Fredrik Jensen

Skador/avstängningar: Dennis Melander, Yousef Fakhro, Mattias Adelstam

Han är formstarkast: Marcus Pode. Verkar kunna fylla Drugge-luckan bra och låg bakom segern senast. Giftigt samarbete med Fredrik Jensen.

Citat från Trelleborg:

- Försvarsspelet fungerade inte alls senast, vi tappade dueller och målvakten var inte bra heller. Passningsspelet har varit för slarvigt, vi har för många bolltapp i fel läge, säger TFF-tränaren Tom Prahl till Trelleborgs Allehanda.

- Det som är bra är att vi ändå har fått de här poängen, vi har fått en stabilare backlinje. Men en fast backlinje har vi problem att hitta. Senast mot Djurgården fick vi spela med en helt ny backlinje igen i andra halvlek.

- De två första matcherna var katastrof. Norrköping hemma ska vi vinna. Sen har vi tagit sju poäng. Poängutdelningen är bra. Gefle är en väl genomförd match, Halmstadsmatchen en av de sämsta jag har sett, och urladdningen mot Djurgården förlåter en i övrigt ganska medioker match.

- En frisk Pode kommer att klara av det här lika bra som Drugge. Fredrik Jensen har utvecklats tekniskt. Det är viktigt för honom att göra mål i flera matcher i rad, att han hittar en nivå där han gör mål lite tätare.

- Jag hoppas och tror att vi ska få kontinuitet i laget, och att några av kantspelarna träder fram och sätter avtryck i poängkolumnen. Då kan vi komma uppåt i tabellen.

Publicerad 2011-05-08 kl 11:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå