Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR NORRKÖPING-DJURGÅRDEN: ''Djurgården är lika ojämna som oss''

Norrköping anses ha gjort sin sämsta match för säsongen senast. Trots det ingen oro för Djurgården i kväll.
- De är lika ojämna som oss, säger mittbacken Anders Wikström

IFK NORRKÖPINGAbbas Hassan – David Wiklander, Bobbi Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén - Martin Smedberg-Dalence, Petru Racu, Astrit Ajdarevic, Christopher Telo - Gunnar Thorvaldsson, Shpetim Hasani. (startelvan i samarbete med Norrköpings tidningar).

Preliminär startelva:

Skador/avstängningar: Viktor Rönneklev (s), Imad Khalili (s), Anders Whass (s), Marcus Johansson (s), Christoffer Nyman (s).

Han är formstarkast: James Frempong. Spelar sannolikt inte från start men aktuell för ett längre inhopp på vänstermitten. Hans snabbhet och vänsterfot ska ge Norrköping öppningar - men en spelare som borde göra fler mål.

Norrköpings-citat:
- Vår sämsta match för säsongen senast, helt klart. Det känns irriterande att vi inte ens krigade, säger Norrköpings mittback Anders Wikström till FotbollDirekt.se.

- Vi har gjort skakiga resultat på slutet men vi har ändå ganska bra självförtroende, känns det som, fortsätter Wikström.

Hur ser du på Djurgården?
- Djurgården är lika ojämna som oss men kan vi göra en lika bra match som vi gjorde när vi vann (3-1) på Stadion i våras så kan vi vinna. Varje match lever sitt eget liv men det är en match vi har bra bilder i från.


DJURGÅRDEN
Dembo Touray - Kebba Ceesay, Jani Lyyski, Joona Toivio, Joel Riddez - Peter Nymann, Daniel Sjölund, Kasper Hämäläinen, Sebastian Rajalakso - Mattias Jonson, Christer Youseff.

Preliminär startelva:

Skador/avstängningar: Petter Gustafsson (s).

Håll ögonen på: Johan Oremo. När ska den forne supertalangen få det att lossna? Har fortfarande inte kommit loss efter skadan. Men får han bara komma rättvänd med bollen på djupledsvis så är han en genombrottsspelare av toppallsvensk klass. En Oremo i form kan vara skillnaden mellan allsvensk existens och inte för Djurgården.

Djurgårds-citat:

- Jag hoppas att vi kan använda det till något positivt, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson om att det är en sexpoängsmatch som väntar i kväll.

- Vi vet ju att serien inte kommer att avgöras nu, fortsätter han för Dif:s officiella hemsida.

- Men det är en väldigt viktig match och det är bara att se den som en final där man har någonting att vinna. Så jag hoppas att pressen upplevs som positiv och gör att spelarna får ut ännu mer av sin kapacitet.

- Det kommer att handla väldigt mycket om att vinna slaget ute på planen. Jag förväntar mig en snabb fotboll eftersom jag tror att båda lagen kommer att ha väldigt mycket kamptankar och sikta på att vinna dueller. Det i kombination med underlaget, som kommer att vara snabbt, gör att det gäller att reagera kvickt och vara på tå helt enkelt, säger MP som dock inte har för avsikt att genomföra några större förändringar i spelsystemet trots att matchen är extremt viktig.

Publicerad 2011-08-25 kl 15:38
Annons
Annons
Annons