Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR: Norrköping-Gais - ''Norrköping kom in fel i säsongen''

Inför IFK Norrköping - Gais
Efter en bedrövlig säsong är IFK Norrköping äntligen på gång och har nu en gyllene chans att klara sig kvar. Då är det viktigt att de tar tre poäng i den här matchen.

- Jämför man med många andra allsvenska lag tycker jag inte att deras trupp är svag. Alla har räknat ut Norrköping och på slutet har de kunnat spela avslappnat - nu är de med igen, säger Gais assisterande tränare Patrik Johansson till FotbollDirekt.se.

IFK Norrköping

Mats Jingblad, tränare:
- Det gäller för oss att ta med oss den energi vi lyckats mobilisera mot Malmö, ÖSK och Djurgården. Motivationen finns ju där och tack vare det hårda arbete killarna lagt ner har vi gett oss själva en möjlighet att kunna gå ifatt lite. Resultaten har också varit med oss på ett positivt sätt denna vecka så det känns bra, säger han till klubbens officiella hemsida.

Om Gais:
- De har varvat och gett lite på slutet. De fick en tung smäll mot Halmstad och är ett lag som spelar en liknande typ av fotboll som den som Örebro och Djurgården spelar. Ett 4-3-3-spel med Wanderson som en oerhört duktig avslutare. De har också en stor center i Björn Andersson och en snabb högerytter i Pachajyan. Det gäller för oss att klara ut man-mot-man-spelet. Där är de ganska duktiga.

Om läget i laget:
- Mikael Blomberg kommer inte till spel. Djordje Mrdjanin, som inte har spelat så mycket på slutet, fick en liten sträckning på torsdagens träning och är inte heller aktuell. Vi har också fått en stor jobspost på målvaktssidan eftersom Sasa Sjanic bröt båtbenet i ena handen på träningen i fredags.

Preliminär startelva:
Nuredin Bakiu - Viktor Rönneklev, Kristoffer Arvhage, Anders Whass, Mikael Roth - Daniel Bamberg, Magnus Samuelsson, Richard Spong, Felix Magro - Russell Mwafulirwa, Kevin Amuneke

Gais

Patrik Johansson, assisterande tränare:
- Vi kommer från vår kanske försvarsmässigt svagaste insats för året. Vi är alldeles för tveksamma och Halmstad får bra utdelning.

- Det är viktigt att vi rycker upp oss, Norrköping har tre raka utan förlust. Det här är en mycket, mycket svår match.

Om Norrköping
- De har inte så många spelare som håller hög allsvensk klass utan istället är Norrköping ett gediget lag med några toppar. Norrköping kom fel in i säsongen och med det trycket som de har på sig så blev det fel. Jämför man med många andra allsvenska lag tycker jag inte att deras trupp är svag. Alla har räknat ut Norrköping och på slutet har de kunnat spela avslappnat - nu är de med igen.

Om läget i laget:
- Andreas Tobiasson är fortfarande ett osäkert kort efter smällen han fick på knäet mot Gefle. Daniel Nicklasson behöver någon vecka till innan han är redo.

Preliminär startelva:
Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Bobbie Friberg da Cruz, Richard Ekunde, Kenneth Gustafsson - Fredrik Lundgren, Johan Mårtensson ? Levon Pachajyan, Eyjólfur Hédinsson, Wanderson do Carmo - Björn Andersson

FD-kommentar:
- IFK Norrköping har den senaste veckan visat att 1-0 mot Malmö FF inte var någon dödsryckning. Laget ser stabilare ut än på hela säsongen och har rättvist plockat poäng mot både Djurgården och Örebro. Ännu en måstematch, men självförtroendet har börjat komma tillbaka och visst luktar det tre IFK-poäng.

Gais kämpar på i mitten, men fick sig en ordentlig törn senast. Laget slipper superettan-ångesten och kommer inte alls att vara lika taggade som Norrköping. Skulle vara ett tungt styrkebesked om de klarade av att besegra IFK.

Publicerad 2008-10-06 kl 10:05
Annons
Annons
Annons