POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR NORRKÖPING-GÖTEBORG: Hysén ser Ajdarevic som största hotet

Efter krisen - Göteborg åker till Norrköping som givna favoriter. Tobias Hysén förväntar seger men varnar för en viss Astrit Ajdarevic.

NORRKÖPING

Preliminär startelva: Niklas Westberg - Martin Smedberg-Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén - Petru Racu, Astrit Ajdarevic, Marcus Falk-Olander - Christopher Telo, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Shpetim Hasani.

Skador/avstängningar: Russel Mwafulirwa, Imad Khalili, Anders Whass (s)

Han är formstarkast: Martin Smedberg-Dalence. Playmaker i Ljungskile ifjol, nu högerback i IFK och en av säsongens hittills bästa i Peking trots den nya positionen. Dessutom med förflutet i IFK Göteborg, där han ratades. Revansch-lusta för Blåvitt-supporten Smedberg-Dalence?

Norrköping-citat:

- Det var så många saker som inte var i fas då (senast mot Mjällby), säger manager Janne Andersson till Folkbladet.

- Jag vill inte skylla förlusten på det - jag är inte nöjd med insatsen - men allt var inte nattsvart, fortsätter Andersson.

Russel Mwafulirwa, Imad Khalili och Anders Whass får alla vänta med att dra på sig Norrköpings-tröjan ett tag till.

- Men alla är nära. De deltar i den kollektiva träningen men att spela en allsvensk match kräver så mycket mer av kroppen, säger Janne Andersson.

- Att ha så många spelare tillgängliga är en ovan situation. Får hoppas det håller i sig.

- Hysén är duktig, men vi har också spelare som Göteborg måste se upp med, hävdar Martin Smedberg-Dalence.

Smedberg-Dalence tycker inte att Norrköping hamnat i någon svacka, trots två raka förluster.

- Inte alls, och nu när vi spelar på hemmaplan tänker vi hålla i taktpinnen.

GÖTEBORG

Preliminär startelva: Marcus Sandberg - Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Kalle Svensson, Logi Valgardsson - Sebastian Eriksson, Elmar Bjarnason - Stefan Selakovic, Andreas Drugge, Tobias Sana - Tobias Hysén

Skador/avstängningar: Jakob Johansson (a), Adam Johansson, Mikael Dyrestam (s)

Han är formstarkast:
Tobias Hysén. Igen. Hyséns målstim håller i sig, nätkänning i fyra raka matcher nu. Senast i cupen mot Limhamn i torsdags, ingen bomb att han skulle måla där men ändå starkt att leverera även i de mindre glamourösa matcherna. Professionell rakt igenom.
Göteborg-citat:

- Vi skapade ju egentligen mer i förlusterna mot Helsingborg och Häcken än vi gjort de matcher vi vunnit nu på slutet, säger Tobias Hysén till FotbollDirekt.se.

- Vi har varit mer effektiva mot slutet och det gör så stor skillnad om man kan vara det. Jag tror egentligen inte att det är så mycket hokus-pokus. Det är så små marginaler och gör man två mål per match så har man ju jävligt mycket större chans att vinna än om man gör ett mål.

- Sedan har vi täppt till försvaret också, det är en väl så viktig bit. Vi släppte till en del enkla mål tidigare.

- Visst, vi har tagit tre raka, men hade någon frågat innan säsongen om vi varit nöjda med tre segrar på sju matcher så... det är ju inte vad vi hoppats på direkt.

- Nu kommer några matcher där vi verkligen förväntas vinna, och Norrköping är en av dem. Sedan har vi förstås jättestor respekt för Norrköping och lutar oss inte tillbaka på något sätt.

- Vi har inte fokuserat så mycket på dem än, vi kommer gå igenom deras lag innan matchen. Men med deras konstgräsplan antar jag att det är ett lag som vill spela och går framåt.

- Jag känner förstås till vissa spelare. Astrit Ajdarevic var ju vass ifjol - en spelare som bara borde bli bättre och bättre nu när han är i en klubb där han har förtroende och en viktig roll. Christopher Telo har också öppnat starkt.

Publicerad 2011-05-15 kl 09:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå