POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR NORRKÖPING-LJUNGSKILE: ''Hård press''

Det finns många epitet att sätta på mötet mellan Norrköping och Ljungskile. Inte minst gäller det för hemmalaget Norrköping att ta en trepoängare.

- Det här är en klart svårspelad match. Men vi har börjat bli vana att spela under hård press. Det här är ju något av en cupmatch, där det bara är seger som gäller för vår del, säger Norrköpings tränare Sören Cratz.

IFK NORRKÖPING: Sören Cratz, asssisterande tränare:

- Vi vet förutsättningarna och det enda som gäller för oss är att ta tre poäng. Jag tycker vi ändå gjorde en bra match mot AIK och hade den bra under kontroll, även när de ledde med 1-0. Men fråga vilket lag som helst som är i samma situation som vår - flytet och marginalerna finns inte där. Man får absolut inget gratis.

Om Ljungskile: - Vi har ganska bra på koll på deras styrkor och svagheter. Det är ett fysiskt och välorganiserat lag, som spelar i 90 minuter. Det känns nästan som om vi slår ur underläge.

Läget i laget: - Det är god stämning i truppen och inte alls någon uppgivenhet. Nu har vi tillgång till nästan ordinarie lag. Det är bara Marcin Burkhardt som saknas, förutom de tidigare bekanta målvaktsproblemen. Men nu är åtminstone Anders Alé tillbaka och kan sitta på bänken.

LJUNGSKILE

David Wilson, tränare: - Det här är inte vår viktigaste match för säsongen kanske men en av de viktigare. Jag tycker matcherna mot Gefle och Sundsvall varit minst lika viktiga som den här. För vår det gäller det att göra det vi är bra på och jag tycker vi har visat att vi är medvetna om att matcherna håller på 92-93 minuter och spelar ända till slutsignalen.

Om Norrköping: - Kevin Amuneke är absolut en spelare vi måste ha koll på. Han är riktigt snabb på kontring. Men kan vi fortsätta göra det vi är bra på och ha ett stabilt spel över hela planen har vi en bra chans.

Läget i laget:

- Markus Senften och Cedomir Zarkovic är båda tillbaka efter avstängningar. Två oerhört viktiga spelare för vår del, som kommer att betyda mycket. Vi saknar dock Damir Vitas som är avstängd, vilket gör att vi tvingas till förändring på nytt.

Publicerad 2008-10-22 kl 12:06
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå