POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR ÖREBRO-GEFLE: "De blir en svår nöt att knäcka"

Obesegrade men sågade - Gefle berör med sin defensiv. Senast var det Norrköpings Astrit Ajdarevic som sablade ner laget.
- Jag vet hur frustrerad man kan bli av att möta Gefle, säger Samuel Wowoah.

ÖREBRO: John Alvbåge - Patrik Hagine, Magnus Wikström, Michael Almebäck, Samuel Wowoah - Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic, Alejandro Bedoya - Marcus Astvald, Andreas
Haddad, Valdet Rama.

Preliminär startelva (4-3-3):

Skador/avstängningar: Robin Staaf (s), Per Johansson (s), Patrik Anttonen (s).

Han är formstarkast: Alejandro Bedoya. Stark på försäsongen och har inlett allsvenskan lika bra. Målskytt mot Syrianska senast och det mesta talar för att det här blir sista allsvenska säsongen för Bedoya, som knappast lär förlänga sitt utgående kontrakt med ÖSK.

Citat från Örebro:
- Gefle är en svår nöt att knäcka, säger Samuel Wowoah till FotbollDirekt.se.
- De har sitt sätt att spela, är kompakta och ställer om. De är grymt inkörda på sin spelidé, det ser ut som chansbollar när de skickar långt, men de vet vad de håller på med.

- Man får respektera det de gör, sedan att motståndare går ut och sågar Gefle när de kört fast mot dem... jag vet själv hur det är, man blir frustrerad när det inte fungerar mot dem. Men det är bara att acceptera det, de har sin grej och det finns ingen anledning för dem att ändra på den.
- Vi är så klart nöjda med inledningen, det är ju två viktiga vinster. Men jag tycker att ändå inte att vi kommit upp i kvalitet, vi är inte hundra procent än. Och det får man ju se som något positivt, en styrka att vi ändå har full pott.

- Nu tycker jag ändå att vi haft kontroll och varit det förande laget i bägge matcherna. Men vi kan bättre och mot Gefle måste vi få upp bolltempot ordentligt om vi ska få hål på dem. Och det gäller samtidigt att vi är vaksamma på deras kontringar.

- Jag tycker att våra nya spelare har kommit in i det bra. Det är ju ett speciellt sätt att spela, men vi hjälper dem så gott vi kan och de är väldigt lyhörda och försöker ta till sig vår spelidé. Självklart sitter ju inte allt på en gång men det kommer mer och mer. Det finns ingen
anledning till oro där.

GEFLE

Preliminär startelva (4-4-2): Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Olof Mård, Pär Asp - James Frempong, Yussif Chibsah, Zakariah Abdulai, Jonas Lantto - Dragan Kapcevic, Jakob Orlov.

Skador/avstängningar: Daniel Leino (s), Hjalmar Öhagen (s), Erik Törnros (s), Mikael Dahlberg (s).

Han är formstarkast: Jonas Lantto. Har fortsatt på den inslagna vägen från ifjol och är trots sin kantposition central för Gefles offensiv. Hasse Berggrens 2-0-mål mot Norrköping var Lanttos verk, men även utöver det rörde högerspringaren till det för Peking, ständigt utmanande och med fina inlägg.

Citat från Gefle:
- Örebro är ett fysiskt starkt lag, där spelarna känner varandra väl, säger tränaren Pelle Olsson till FotbollDirekt.se.

- Nu har de visserligen några nya spelare i anfallet, men de verkar ha kommit in i deras spel bra, så det är klart att det blir en tuff match för oss.
- Men vi har en positiv känsla, dels med den fina starten vi fått och dels att vi fått komma väl förberedda inför den här matchen. Det var nio dagar sedan senaste matchen vilket är ovanligt långt och det har gjort att vi kunnat återhämta oss på ett bra sätt, fysiskt är vi väl
förberedda. Och det måste man vara mot ett topplag som Örebro.

- Senast mot Norrköping gjorde vinden det svårspelat, men det vi tar med oss är att vi var koncentrerade direkt från start. I premiären mot Syrianska var vi inte med från början och det höll på att kosta oss en förlust.

Publicerad 2011-04-18 kl 10:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå