Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inför Örebro-Gefle: Gefletränaren bor i Örebro

Det blir hjärnornas kamp mellan Örebros tränare Sixten Boström och Gefles dito Urban Hammar. Den sistnämnde tränade ÖSK så sent som 2007 och bor fortfarande kvar i staden och har bra koll på måndagens motståndare.

- Det är klart, eftersom jag ser dem lite mer än andra tränare, säger Hammar.

ÖREBRO SK Magnus Kihlberg (a), Tommy Wirtanen (a), Patrik Anttonen (s), Kim Olsen (osäker), Robert Walker (osäker)

Preliminär startelva:
John Alvbåge - Glenn Holgersson, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Alejandro Bedoya, Fredrik Nordback, Nordin Gerzic - Marcus Astvald, Kim Olsen, Roni Porokara

Håll ögonen på: Med både Tommy Wirtanen och Patrik Anttonen borta är det mycket som talar för att Glenn Holgersson får chansen från start. Holgersson har varit långtidsskadad och har inte spelat i allsvenskan på över ett år.

ÖSK-snack: - Jag tror Gefles tränare själva har sagt att de inte vill vara det bollförande laget. Så det gäller att vara vaksamma på deras snabba omställningar, säger tränaren Sixten Boström.

Holgersson eller Bedoya. Vem bli högerback?
- Det är vissa positioner där jag funderar lite fortfarande. Man får titta lite på motståndet också. Med Holgersson får vi en försvarare som är stabil. Han kan den uppgiften. Med Bedoya får vi en kvick spelare som är mer offensiv. Sedan har vi också Per Johansson som kan spela på mitten.

GEFLE
Yussif Chibsah (a), Yannick Bapupa (s) Hasse Berggren (s), Jonathan Hellström (s), Tomas Fernandez (s)

Preliminär startelva:
Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Omar Jawo, Andreas Dahlén - Jonatan Berg, Johannes Ericsson, Marcus Hansson, Jonas Lantto - Daniel Westlin, Alexander Gerndt.

Håll ögonen på: Den speedige yttermittfältaren Jonas Lantto gör det mesta rätt för tillfället. Imponerade mot Hammarby.

GIF-snack: - Örebro spelar med en enorm respektlöshet hemma på Behrn Arena. De stormar fram med väldigt mycket folk och det gäller att få stopp på det, säger Hammar.

Skador/avstängningar:

Skador/avstängningar:

- Vi är fortfarande i bra form. Vi har en jämnhet som vi är nöjda med. Trots att vi har gjort några förändringar i laget.

Publicerad 2009-08-31 kl 13:36
Annons
Annons
Annons