POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR ÖREBRO-NORRKÖPING: Ajdarevic tillbaka på Behrn Arena

Genombrott i ÖSK ifjol - nu är Astrit Ajdarevic tillbaka på Behrn Arena. Och i Örebro ses han som det största hotet:
- Han har gått framåt jättemycket sedan han lämnade oss.

ÖREBRO

Preliminär startelva: John Alvbåge - Tommy Wirtanen, Magnus Wikström, Patrik Haginge, Samuel Wowoah - Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic, Alejandro Bedoya - Marcus Astvald, Robin Staaf, Paulinho.

Skador/avstängningar: William Atashkadeh (s), Andreas Haddad (s), Alejandro Bedoya (osäker), Magnus Wikström (osäker), Valdet Rama (a).

Håll ögonen på: Alejandro Bedoya. Ser ut att kunna spela efter skadan. Efter att ha varit en av ÖSK:s bästa har han fallit tillbaka, kanske har utlandsryktena påverkat. Ofokuserad, irriterad och till sist utvisad i sin senaste match mot Elfsborg. Nu klar för Glasgow Rangers och intressant att se hur han reagerar på det.

Örebro-citat:

- Det ska bli spännande ikväll, derby och Norrköping är ju ett klassiskt lag. Jag tycker ändå att de har ett grundspel som de är trygga i, de har många spelare med allsvensk rutin och de startade serien bra, säger Magnus Sköldmark från ÖSK-ledningen till FotbollDirekt.se.

- Det är ju Astrit Ajdarevic som vi får se upp med, om han nu spelar.

- Det är klart att han har gått framåt jättemycket sedan han lämnade oss. Han har fått en annorlunda roll, är mer delaktig i spelet och spelar hela tiden såvida han inte är skadad..

- Vi hoppas på ett härligt stöd Kubanerna, att de står bakom oss till hundra procent trots den tuffa tid vi haft på sistone.

- De är helt fantastiska och enormt viktiga för oss, jag hoppas att de fortsätter stå bakom oss nu.

Europa-äventyret över för ÖSK och tung trend i allsvenskan - hur ska ni vända på det hela?

- Det handlar om att ladda om, glömma det som varit och fokusera på rätt saker. Vara i nuet och göra sin uppgift till hundra procent. Gruppen måste slutas samman efter det som varit, alla måste jobba för varandra.

NORRKÖPING

Preliminär startelva: Abbas Hassan - Martin Smedberg-Dalence, Anders Wikström, Anders Whass, Mathias Florén - Petru Racu, Astrit Ajdarevic, Armin Tankovic - Christopher Telo, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Shpetim Hasani.

Skador/avstängningar: Viktor Rönneklev (s), Bobbie Friberg Da Cruz (s), Imad Khalili (s), Astrit Ajdarevic (osäker).

Han är formstarkast: Martin Smedberg-Dalence. Vackert frisparksmål senast och Norrköpings kanske bäste spelare sett över hela säsongen. Oerhört jämn i sitt spel och klockren på högerbacken så omskolad han är.

Norrköping-citat:

Astrit Ajdarevic skadade sig i senaste allsvenska matchen mot Syrianska.

- Han har behandlats hela veckan och det har gått framåt på ett bra sätt, säger managern Janne Andersson till Folkbladet.

- Han har varit med delar av träningar och vissa övningar. Men vi får utvärdera under helgen om han ska spela från start på söndag.

- Behrn Arena är ett fantastiskt fint ställe där jag nog har bäst facit av alla platser, både som assisterande och ansvarig tränare. Det gick bra i fjol med när vi mötte Degerfors där med Örgryte.

- Fast det har ju ingen betydelse nu. Vi har lite revansch att utkräva efter matchen här. Det var en sur förlust, när de gjorde 0-1 efter en händelselös första halvlek och sen tryckte vi tillbaka dem i andra.

- Det har sett bra ut i veckan. Alla har höjt sig ett snäpp och då brukar det visa sig i prestation på match också, säger Anders Wikström.

Är det något som kommit av senaste matchen och segern där
tycker du?

- Nej inte så, utan alla har börjat inse vad som krävs, att göra så bra som möjligt ifrån sig varje dag. Sen slipper vi ju tjatet om att vi inte vunnit också...

- Örebro har haft en tuff period, men de är inget dåligt lag för det. Ser man det utifrån kanske det är rätt tillfälle att möta dem nu, de har haft en tung bortaresa. Men det är inget som påverkar de första 75 minuterna av matchen, vi får se till att orka mer än dem.

Publicerad 2011-07-24 kl 16:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå