Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR ÖREBRO SK - IFK GÖTEBORG: "Allt talar för att vi är på väg på rätt håll"

Två poäng på de tre senaste omgångarna. Statistiken skvallrar om att Örebro SK:s form är allt annat än positivt. Men tränaren Sixten Boström konstaterar att det är raka motsatsen.

- Efter EM-uppehållet så tycker jag att vi varit på rätt väg, både statistiskt och spelmässigt. Egentligen talar allt för att vi är på rätt väg, säger Boström till FotbollDirekt.se.

IFK GÖTEBORG

Teddy Olausson, assisterande tränare:
- Det är klart att det slitit lite när vi spelat i Champions League. Men samtidigt har vi en väldigt bred trupp som vi har rullat runt på. Så alla ska vara fräscha och pigga. Vi känner en väldig revanschlusta efter förlusten mot Basel och förhoppningsvis ska ÖSK få känna av det.

Om Örebro SK:
- Vi vann ganska stort mot dem i Göteborg, men ÖSK är ett väldigt starkt hemmalag och har utvecklat sitt spel väldigt mycket den här säsongen. Nu har de flera farliga alternativ framåt också, så det är ingen lätt match.

Om läget i truppen:
- Det är fortfarande Nicklas Carlsson som har lite problem med sin axel. Men annars är alla pigga och krya.

ÖREBRO SK

Sixten Boström, tränare:
- Efter EM-uppehållet så tycker jag att vi varit på rätt väg, både statistiskt och spelmässigt. Egentligen talar allt för att vi är på rätt väg. Om man ser till den förra matchen så är det naturligtvis positivt att vi gjorde tre mål och att i princip samtliga kom via fasta situationer. Men jag saknade lite aggresivitet, rörelse och passningsspel.

Om IFK Göteborg:
- De är ju ett bra lag och regerande mästare. Helt säkert kommer det bli en tuff match. Men vi spelar på hemmaplan och borde vara mera vana vid konstgräs och mer utvilade med tanke på att de spelade Champions League-kvalet i onsdags. Men lätt kommer det absolut inte bli. Sen har vi förstås 1-4-förlusten i Göteborg i tankarna och att vi måste prestera bättre än då.

Om läget i truppen:
- Inga avstängningar men lite osäkra kort, vi fick ju en del skador i den senaste omgången. Kim Olsen fick en smäll i huvudet men troligtvis kan han spela, Magnus Wikström stukade sin vrist och är ett frågetecken. Så vi kommer testa under den sista träningen vilka som kan spela.

FD:s kommentar:
- Det är svårt att se hur 2-4-förlusten mot FC Basel i Champions League-kvalet inte ska ha påverkat IFK Göteborg. Spelarna är slitna och självförtroendet lär inte heller vara på topp och då har ÖSK en stor chans att ro på mästarna. Kim Olsen har stora möjligheter att ställa till det för Bjärsmyr och Sigurdsson, om han nu kan spela.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-09 kl 13:05
Annons
Annons
Annons