POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR ÖRGRYTE-BROMMAPOJKARNA: "Bengan" ska rädda jumbon

Med två målvakter på skadelistan har Örgryte plockat in snart 43-årige Bengt Andersson. Nu är tanken att han ska vända nykomlingens bistra trend. Första uppdraget blir Brommapojkarna hemma på nya Gamla Ullevi.

- Örgryte lär vara desperat efter poäng och har fördel av hemmaplan, säger BP:s assisterande tränaren Roger Sandberg

ÖRGRYTE
Peter Abrahamsson (s), Nathan Coe (s), Alvaro Santos (s), Marcus Allbäck (s), Alex Perreira (s), David Leinar (a)

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Bengt Andersson - Christoffer Bengtsson, Danny Ervik, Dennis Jonsson, Robin Jonsson - Björn Anklev, Pavel Zavadil, Alexander Mellqvist, Magnus Källander, Christian Lundström - Patrik Elmander

Håll ögonen på: Bengt Andersson. 42-åringen som gör comeback i Allsvenskan på grund av Örgrytes enorma skadekris på målvaktssidan, där laget saknar två målvakter. Vilken klass håller han är väl den stora frågan.

Örgryte-snack: - Det känns naturligtvis tungt men vi måste hålla modet uppe och tro på oss själva. Vi är aldrig helt utspelade i matcherna utan kämpar och står i, men hittar ingen riktig trygghet. Det är synd att vi har så många skador, det ger oss inte mer energi. Vi hade behövt rutinerade spelare som Marcus och Álvaro på plan eftersom de leder laget i sitt sätt att vara, säger tränaren Janne Carlsson till klubbens hemsida.

- Jag har sett BP några gånger och de har varit bra. De är stabila i positionsspelet och har ett par rutinerade spelare som hela tiden ligger rätt. Det känns som att de är trygga i sitt spel och så har de några kreativa spelare på kanterna. Ett hårt jobbande lag som inte bjuder på mycket.

- Nyckeln till seger blir att jobba hårt och att vara lite tryggare i vårt positions- och passningsspel. Det är oerhört viktigt att vi vågar.

BROMMAPOJKARNA
Imad Chhadeh (s), Sinan Ayranci (s), Pablo Pinones-Arce (s), Mikael Nilsson (s), Labinot Kalmendi, (s)

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Kristoffer Nordfeldt - Pär Asp, Markus Karlsson, Richard Henriksson, Kim Odelius - Gabriel Petrovic, Philip Haglund - Joakim Runnemo, Andreas Eriksson, Miiko Albornoz - Olof Guterstam.

Håll ögonen på: Joakim Runnemo. Alltid målfarlig och tillsammans med Olof Guterstam har han varit BP:s främsta offensiva hot den här säsongen.

BP-snack: - En ny utmaning för oss. Vi är inställda på en tuff match trots att det är jumbon vi möter. Örgryte lär vara desperat efter poäng och har fördel av hemmaplan, säger assisterande tränaren Roger Sandberg till FotbollDirekt.se

- Skadeläget har lättat något och nu är både Andreas Eriksson och Jon Persson tillbaka och även Kim Odelius är tillbaka från sin avstängning. Andreas är mycket viktig för vårt offensiva och kreativa spel.

- Som det känns just nu med Allbäck och Santos borta, är mittfältet deras starkaste lagdel.

- Förhoppningsvis kan vi hålla i det här hela säsongen. Det som känns betryggande att vi har varit med i alla matcher och har varit värda våra poäng. Risken finns alltid att man går ned i en svacka men än så länge finns inga sådana orostecken.

Publicerad 2009-05-06 kl 10:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå