Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ÖSK-AIK: AIK:s nya världsordning börjar i kväll

AIK i kväll för första gången utan ''Banguras'' - och AIK-favoriten Kenny Pavey erkänner oro:
- Plocka bort 22 mål från vilken klubb som helst, klart det känns.

ÖREBROJohn Alvbåge - Eidur Sigbjörnsson, Patrik Haginge, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Riku Riski, Emil Berger, Nordin Gerzic - Markus Astvald, Brunet Hay Pino, Valdet Rama.

Skador/avstängningar:
Andreas Haddad (s), Patrik Anttonen (s), Tommy Wirtanen (s), Per Johansson (a), Robin Staaf (a).

Preliminär startelva:

Han är formstarkast: Emil Berger. På väg att spela till sig en ordinarie plats, frågan är om han inte redan har gjort det? Central mittfältare som snabbt visat hög klass.

ÖSK-snack:
– Av olika skäl så har vi hamnat i en situation där vi har ändrat för mycket. Vi har fått onödigt många skador, säger Örebros tränare Sixten Boström till NA.

- Och dessutom fick vi många nya anfallsspelare inför säsongen. Några kom sent och vissa var inte i matchform, så vi har fått snurra runt mycket.

- Om man tittar på statistiken så tror jag att de som har haft en mer permanent plats är de som har klarat sig bäst, säger ÖSK-tränaren.

Men flera spelare, som Emil Berger och Per Johansson, har ändå fått möjlighet att visa upp sig när skador och avstängningar har duggat tätt.

– I längden kan ett sådant här år vara okej. Många får spela och det är positivt. Det ger nya möjligheter för kommande säsonger, säger Sixten Boström

AIK Ivan Turina - Martin Lorentzon, Niklas Backman, Alexander Milosevic, Nils-Eric Johansson - Daniel Gustavsson, Robert Åhman Persson, Helgi Danielsson, Martin Mutumba - Kwame Karikari, Viktor Lundberg.

Preliminär startelva:

Skador/avstängningar: Per Karlsson (s), Kenny Pavey.

Han är formstarkast: Alexander Milosevic. Ännu långt in under sin debutsäsong tvärsäker och med en mognad en bra bit över sin ålder.Överhuvudtaget lugn och trygg med bollen och pondusmässig.

AIK-snack:


Kenny Pavey, är du orolig för första matchen utan båda Banguras?

- Det är klart att det kommer att märkas, vilket lag som helst skulle känna av att förlora två sådana spelare, säger Kenny Pavey till FotbollDirekt.se.

- Jag menar plocka bort 22 mål från ett annat allsvenskt lag, klart det känns. Men om jag är orolig? Nej, jag är inte det. Vi har en bra stabilitet och känsla i laget och lovande ersättare.

- Alla som spelar i AIK håller hög klass och vi har alla jobbat hårt under uppehållet. Känslan är att vi är i bra form.

- Men det blir viktigt för oss att vinna direkt även om det inte är jordens undergång om vi förlorar. Det är klart att det är en viktig match med tanke på att det bara är sju omgångar kvar och vi spelar för en plats i Europa nästa säsong.

- Men Örebro borta är bland det svåraste. Det är ingen lätt match.
- Visst, deras säsong kanske inte har varit lika bra som förra året men det är ett bra lag och det blir tufft för oss i kväll.

Publicerad 2011-09-12 kl 16:31
Annons
Annons
Annons