Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inför premiären: "IFK har en hel elva som är galen"

Allsvensk premiär. Kalmar mot Göteborg. Ett förmodat toppmöte som alltid brukar sluta med stökiga diskussioner på plan. Huvudpersonen själv tror på mer tjafs imorgon.

- Jag brukar vara ensam mot sju göteborgare i alla diskussioner. Göteborg har en hel elva som är galen, säger Henrik Rydström till FotbollDirekt.se.

Rydström menar vidare på att IFK:s spelare aldrig tyckt om honom.

- För det första tycker de att jag är helt slut i huvudet. För det andra tycker de att jag är en dålig spelare.

Mötena mellan Kalmar och Göteborg brukar alltid vara fysiskt tuffa. Morgondagens premiär väntas till och med bli tuffare än vanligt - på grund av Fredriksskans långt ifrån perfekta gräsmatta.
Underlaget kommer att ställa till med problem för båda lagen imorgon.

- Alla kanske inte ser oss som ett passningsspelande-lag, men vi gillar att spela efter backen. Om planen är dålig kommer vi inte kunna spela vårt spel fullt ut. Det är främst på vår egna planhalva som vi måste plocka bort så mycket som möjligt av vårt passningsspel, för att minimera misstagen.

Trots otaliga säsonger i Allsvenskan är Rydström nervös inför premiären. 

- Jag är ett sånt där nervvrak. Om vi skulle ha match i Svenska Cupen mot ett division 7-lag skulle jag vara hur nervös som helst. Det är en press att prestera på planen i en och en halv timme. Så det är inte bara resultatet i matchen som jag är nervös över.

Christian Hildén

Publicerad 2010-03-12 kl 12:50
Annons
Annons
Annons