Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inför rivalmötet: "Supportrarna ogillar varandra av naturliga skäl"

Foto: Scanpix

Malmö FF mot FC Köpenhamn. Det är ett riktigt rivalitetsmöte som väntar under fredagsförmiddagen.
- MFF-fans tycker inte om FCK av naturliga skäl, säger Jonas Dahlqvist. 

Fredagen kickar igång ordentligt med rivalitetsmötet mellan Malmö FF och FC Köpenhamn nere ifrån Dubai (12.00). Två lag som ligger bara några mil ifrån varandra och med supportrar vars relationer inte är den bästa.

- I och med att matchen spelas i Dubai och att det knappast kommer vara några supportergrupperingar på plats så lär det bli en relativt lugn tillställning. Det är snarare så att det är relativt täta band mellan spelarna i MFF och FCK, de känner varandra ganska bra, säger Jonas Dahlquist som ska kommentera matchen i C More.

- Speciellt numera då det nästa är mer svenskar än danskar i FCK. Det blir lite som att halva det svenska landslaget spelar i den här matchen, varav de flesta spelar i det danska laget.

Relationen mellan FC Köpenhamn och Malmö FF har under vintern blivit än mer frostig efter att ex-spelarna Robin Olsen och Erik Johansson återvänt hem till Skandinavien, men till ”fel” sida av Östersundsbron. Dessutom så har båda spelarna stått för uttalanden efter sina övergångar som har blivit stora ”snackisar”.

- FC Köpenhamn är min favoritklubb och nu när jag kommer hit får jag möjligheten att vinna titlar och en större chans att spela EM, sa Robin Olsen till Fotbollskanalen strax efter att han skrivit på FCK-kontraktet.

Erik Johansson ville inte vara sämre i sitt försök att lyfta upp den danska toppklubben.

- FC Köpenhamn är Skandinaviens största klubb, sade han i sin presentation på klubbens hemsida.

Jonas Dahlquist förstår varför spelarna väljer en flytt till danska toppklubbar istället för hem till Sverige, men har ändå förståelse för supportrarnas känslor.

- I FC Köpenhamn så är man nog minst lika aktuell för att komma ut i Europa igen som man är i MFF. Det är högst troligen så att det är fler agenter på plats i Köpenhamn än vad det är i Malmö ändå. Sedan så är det minst fyra gånger bättre betalt också, säger Dahlqvist inför drabbningen.

Det måste ändå svida för MFF-supportrarna att se Olsen och Johansson i FCK?
Ja, så är det. Det är ju deras närmsta grannklubb. Det är egentligen närmare till Köpenhamn än till Helsingborg. IFK Malmö tar man inte riktigt på allvar. Jag tror inte att supportrarna tycker om FCK av naturliga skäl.

Malmö FF:s planerade startelva (4-4-2): Wiland - Tinnerholm, Árnason, Bengtsson, Konate - Rodic, Eikrem, Lewicki, Berget - Rosenberg, Kjartansson

Omröstning
Vilket lag vinner!
  • Malmö FF står upp för svensk fotboll!
  • FC Köpenhamn vinner, de har ett för bra lag
  • De två klubbarna tar ut varandra, så detta slutar nog oavgjort.
RÖSTA SE RESULTAT

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-05 kl 10:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons