Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inför rysarkvalet i TV4 Sport - inte sedan 2004 har ett allsvenskt lag lyckats hänga kvar

Det drar ihop sig till två riktiga rysare i TV4 Sport.

INGET BRA LÅN. Stefan Batan tillhör Djurgården men är sedan 2008 utlånad till Assyriska. Nu kan mittfältaren knuffa ned sin huvudsakliga arbetsgivare till superettan.

-Det är klart det ska bli speciellt att möta klubben som lånat ut mig och mina gamla lagkamrater, men man får vara professionell. Samtidigt är Assyriska min moderklubb och den klubb där jag har mitt hjärta, så det blir nog inga problem, säger Batan till Länstidningen i Södertälje.

BERGMAN SLÅR TILL IGEN? Filip Bergman vet hur man sänker Djurgården. Det gjorde han för Hammarby i ett derby i norrettan för tolv år sedan.
-Det är dags för en upprepning, säger Bergman till fotbollskanalen.se.
1997 kvitterade han till 2-2 på tilläggstid.
-Målet var viktigt för vi fick absolut inte förlora. Efter det gick vi felfria genom avslutningen av serien och tog oss upp i allsvenskan, minns Filip Bergman.

BEHÖVER INTE LADDA. Tre raka segrar tog Djurgården till kvalet - och segersviten kommer att förlängas mot Assyriska. Det tror Jan Tauer.
-Alla är galna inför matchen. Vi behöver inte mycket för att ladda om nu. Alla vill vinna och det vi har visat de senaste matcherna har känts bra, säger han till klubbens hemsida.

SKADEFRITT I ASSYRISKA. Tränaren Conny Karlsson ser ut att kunna ställa upp med sitt starkaste lag på onsdagskvällen. Han har en skadefri trupp. Djurgården måste dock avvara trion Daniel Sjölund, Johan Oremo och Dan Burlin.

TRENDEN TALAR FÖR ASSYRISKA.
Ska man lita till de senaste årens kvalspel till allsvenskan går Assyriska upp. Inte sedan 2004 har ett allsvenskt lag lyckats hänga kvar via kval. Den gången slog Örgryte just Assyriska men båda klubbarna nådde likväl allsvenskan sedan Örebro tvångsnedflyttats.

Publicerad 2009-11-04 kl 10:14
Annons
Annons
Annons