POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR SKÅNEDERBYT: "Det kommer hetta till"

INFÖR MALMÖ-HELSINGBORG
Superderby mellan Malmö och Helsingborg. Malmös Ivo Pekalski lovar total total urladdning.
- Det är klart det hettar till, med tanke på hur det såg ut förra året, säger han.

Malmö Dusan Melicharek - Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Daniel Andersson, Ricardinho – Guillermo Molins, Wilton Figueiredo, Jeffrey Aubynn, Jimmy Durmaz – Daniel Larsson, Agon Mehmeti

Preliminär startelva:

Skador/avstängningar: Johan Dahlin, Jasmin Sudic, Ivo Pekalski, Yago Fernandez.

Han är formstarkast: Ulrich Vinzents. Dansken har varit en stor tillgång på sin kant för Malmö. Blivit oerhört stabil genom åren, MFF skulle få problem utan honom.

Citat från Malmö:

- Jo det känns laddat. Det är rätt naturligt när det är ett derby, det blir inte så svårt att tagga till inför denna match, säger Malmös Ivo Pekalski till FotbollDirekt.se.

- Det är klart att det hettar till. I och med den historien vi hade förra året när det var duell enda in i sista omgången. Det är en stor rivalitet mellan oss och Helsingborg.

- Mot Häcken var vår första halvlek bra och den andra var sämre. Resultatet var väl rättvist även om vi inte var nöjda. Vi tappar bollen lite väl mycket och fattar fel beslut i vissa situationer.

- Vi ska egentligen inte behöva förändra så mycket. Vi kommer vara mer skärpta och fokuserade än senast när det var lite sämre. Vi måste vara hundraprocentigt fokuserade i alla lägen i matchsituationerna.

- Helsingborg är ett bra lag med många bra spelare. Det blir alltid tuffa matcher mot dom, det är väl kanske våra största rivaler.

Helsingborg

Preliminär startelva: Pär Hansson – Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Erik Wahlstedt – Mattias Lindström, Ardian Gashi, May Mahlangu, Rachid Bouaouzan – Erik Sundin, Rasmus Jönsson

Skador/avstängningar: Christoffer Andersson, Hannu Patronen, Erik Edman, Peter Larsson (osäker).

Han är formstarkast: Pär Hansson. Återigen direkt matchavgörande och högst delaktig i segern mot Kalmar. Gör ett par riktigt svettiga räddningar - hur länge stannar han i Helsingborg?

Citat från Helsingborg:

- Den är alldeles perfekt, tre goda poäng sist mot Kalmar och vi har haft några bra träningsdagar efter det, så det känns bara bra, säger Pär Hansson till klubbens hemsida.

- Det ska bli en väldig rolig match, förmodligen mycket folk som ska se matchen. Två bra lag som ligger i toppen av tabellen, så det finns förmodligen inga jobbiga tankar i något av lagen, bara positiva tankar så det ska bli roligt att få spela matchen.

- Jag hoppas och tror att vi lyckas ta tre poäng och få igång det spelet jag vet att vi kan och förhoppningsvis knäcka Malmö där nere.

Du har hållit 5 nollor på 9 matcher i år. Vad tycker du om din egen inledning på säsongen?

- Det har funkat bra tillsammans med utespelarna som betyder väldigt mycket för hur jag som målvakt kan agera också. Som målvakt är du väldigt beroende av hur ditt lag spelar, och om ditt lag inte spelar bra så går det oftast också tyngre för dig själv.

- Men ibland är det också bra om man gör några viktiga räddningar. Men oftast handlar det om samarbetet. Jag tycker att vi har fått ett bra samarbete i laget och att jag lyckas hålla fem nollor hittills är ett kvitto på att samarbetet har fungerat bra.

Publicerad 2011-05-24 kl 15:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå