Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR TFF-AIK: AIK ska hitta derbytändning

Inför Trelleborgs FF - AIK
Ett taggat och aggressivt AIK spelade strålande fotboll under första 45 minuterna mot Hammarby. Nu vill tränarduon hitta tillbaka till samma tändning som inför derbyt.

- Det ska gå att komma upp i samma tändning. Det är vårt jobb att få till det, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.se.

Trelleborg

Tom Prahl, tränare:
- Efter EM-uppehållet har vi haft en bra period. Den egna prestationen har varit bra och vi har bara förlorat en match - hemma mot Halmstad.

Du har klagat en del på ert offensiva spel. Är ni på gång än? - Klagat har jag inte gjort, men vi gör fortfarande inte speciellt mycket mål. Vi kämpar och krigar för att få in bollen, men vi har svårt att förvalta lägena när de dyker upp.

Om AIK:
- AIK är bättre än Norrköping som vi mötte hemma senast. Det gäller att vi höjer oss i förhållande till motståndaren. Det är bara att konstatera att våra fem kommande hemmamatcher kommer att bli väldigt viktiga för var vi ska hamna i serien.

Om läget i laget:
- Jens Sloth är avstängd och Dennis Melander är ett frågetecken.

AIK

Nebojsa Novakovic, assisterande tränare:
- Nu lämnar vi derbyt bakom oss och tar med oss de första 45 minuterna när vi spelade ut Hammarby. Vi ska försöka upprepa det - ta med oss rörelsen där alla jobbar för varandra.

Går det att ta med derbytändningen till en bortamatch mot Trelleborg? - Det ska gå att komma upp i samma tändning. Det är vårt jobb att få till det.

Om Trelleborg:
- Det är alltid tuffa matcher mot Trelleborg och det blir sällan stora siffror. Trelleborg är ett svårt lag som jobbar hårt tillsammans. De kommer också från en derbymatch där de var nära att vinna mot Malmö. Vi måste vara 100 procent.

Om läget i laget:
- Vi har samma trupp som mot Hammarby. Gabriel Özkan tränar för fullt, men är inte redo.

Preliminär startelva Trelleborg:
Marcus Sahlman - Max Fuxberg, Rasmus Bengtsson, Yousef Fahkro, Mattias Nylund - Mattias Thylander, Jonas Bjurström, Magnus Andersson, Kristian Haynes - Andreas Drugge, Fredrik Jensen.

Preliminär startelva AIK:
Tomi Maanoja - Markus Jonsson, Nils-Eric Johansson, Per Karlsson, Pierre Bengtsson - Kenny Pavey, Jorge Ortiz, Daniel Tjernström, Jorge Anchén - Saihou Jagne, Ivan Obolo

FD-kommentar:
- Trelleborg har fått spelet att lossna efter EM-uppehållet och försvarsmässigt håller Tom Prahls manskap riktigt hög klass. Värre är det framåt där TFF fortfarande är tama. Skåningarna vara nära att skrälla i mötet på Råsunda och kommer säkerligen skaka Solna-klubben igen.

Har tvärtemot Trelleborg gått dåligt efter sommarvilan. Bara två stycken trepoängare på åtta försök. Guldet har glidit AIK ur händerna och nu måste laget finna nya mål att jobba emot. I derbyt mot Hammarby visade i alla fall AIK upp ett spel som lovar mer.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-30 kl 11:58
Annons
Annons
Annons