Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR TFF-ÖSK: Skåningarna om femteplatsen: ‘’Som att vinna guld’’

Trelleborg har chansen att nå sin bästa placering sedan 1993.
En femteplats skulle vara som ett SM-guld för den lilla Skåneklubben.
- Ja, en femteplats skulle nästan vara som ett SM-guld för oss, säger Trelleborgs Alf Westerberg.

TRELLEBORG

Skador/avstängningar: Yousef Fakhro (a), Tuomo Turunen (a).

Preliminärt lag: Viktor Noring - Dennis Melander, Thommie Persson, Johan Nilsson Guiomar, Jonathan Asp - Mattias Adelstam, Magnus Andersson, Kristian Haynes, Joakim Nilsson – Andreas Drugge, Marcus Pode.

Håll ögonen på: Marcus Pode. Kraftfull karaktär som kommer mer och mer. Favoritspelare för tränarna Tom Prahl och Alf Westerberg som båda rankar honom minst lika högt som Andreas Drugge och Fredrik Jensen – vilket inte säger lite.

TFF-snack:
- Om vi lyckas ta en femteplats så skulle det smälla högt. Det skulle innebära ett lyft för oss, säger Trelleborgs tränare Alf Westerberg till FotbollDirekt.se.

- Jag tror vi är delad tvåa formmässigt av alla lag i höst - och så bra har vi varit. Framförallt Djurgården hemma och IFK Göteborg borta har imponerat mest på mig.

- Men i sanningens namn var inte Gais-matchen av samma kaliber. Men vi vann i alla fall och extra skönt blir det genom att vårt bortaspel så många gånger varit så tamt.

- Vi har brutit barriärer med bortasegrar mot både Göteborg och Gais. Det ger oss fyra segrar på bortaplan under hösten.
- Det blir en härlig finalmatch för oss och en femteplats skulle vara nästan som ett SM-guld för oss. Det kommer att krävas en riktigt bra prestation för seger.

- Örebro är ett gediget lag. Vissa saker som deras systematiska anfallsspel måste vi vara vaksamma på. Det gäller att speciellt se upp med Gerzic och Bedoya, för att nämna några. Men vi har hittat en aggressivitet i vårt presspel så det ska bli spännande att se hur vi kan störa Örebro.

- Vinner vi den här matchen så kanske det inte är som ett SM-guld men inte så långt därifrån. Det vore i alla fall en riktigt stor framgång för oss.

ÖREBRO

Skador/avstängningar: Peter Westman (s), Oskar Johansson (s), Michael Almebäck (a).

Preliminärt lag: John Alvbåge – Tommy Wirtanen, Magnus Wikström, Patrik Anttonen, Samuel Wowoah - Alejandro Bedoya, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic - Markus Astvald, Paulinho, Roni Porokara.

Håll ögonen på: Nordin Gerzic. Bäst igen senast. Så smart och så klurig att möta. Men alls inte offensivt enkelspårig. Tar också ett stort defensivt ansvar och har verkligen utvecklats till en tvåvägsspelare av mycket hög klass.

ÖSK-snack:
- Vi har kanske inte spelmässigt fått det att stämma fullt ut i alla matcher på slutet. Men resultatmässigt är vi tvåa i höst, säger Örebros tränare Sixten Boström till FotbollDirekt.se.

- Trelleborg kanske har mer att spela för men vi har också värden att spela för. Vi vill få ett bra slut på säsongen. Vi vill vara professionella. Men visst har Trelleborg spelat otroligt bra, medger Boström.

- Men vi vill vinna och vi känner att vi fått mer och mer respekt och att lag backar hem mot oss i större utsträckning än tidigare.


Publicerad 2010-11-06 kl 16:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons