Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Inför toppmötet - lagkaptenen har missat träningar: "Påbörjat en utbildning"

Andreas Johansson tänker på livet efter karriären. Mittbacken har nu satt sig bakom studiebänken för att utbilda sig till tränare. Men det kommer med uppoffringar - lagkaptenen har fått avstå pass med laget.
- Nu var det ett tillfälle som passade bra för mig och klubben, säger han till NT.

Andreas Johansson kom till IFK Norrköping år 2012. Sedan dess har mittbacken knappt missat en match i allsvenskan. Vidare har han varit en av klubbens absoluta nyckelspelare och en högst bidragande orsak till att klubben vann guld år 2015.

Men nu börjar hans sejour i Peking lida mot sitt slut. Mittbacken gör sin sista säsong i Norrköping och nästa år väntar spel i Halmstads BK.

Däremot vill han inte vara sysslolös den dagen han avslutar karriären. Johansson har nu tagit de första skälvande kliven till att bli tränare.

- Jag har precis påbörjat en utbildning vilket känns jättekul och inspirerande. Det är en tränarutbildning för före detta elitspelare. Vi har ju lite erfarenhet, men för att komma in i det finns det en kurs som heter CBA Elit. Den är väldigt tuff och kräver mycket samtidigt som den är lite mer ihopkomponerad om man säger så, jämfört med Uefa A, Uefa B och så vidare, säger mittbacken till NT.

ANNONS

Studierna kommer dock med vissa uppoffringar. En konsekvens har varit att han missat några pass med laget. Men Johansson har skött sin träning på Bosön, där utbildningen äger rum.

- Det är rätt bra träningsmiljö där också. Allt möjligt finns att välja på. Vi har även praktik på kursen där vi bland annat har tränat oss själva, säger Johansson.

Men det var inget drastiskt beslut för honom att ta. 36-åringen hoppade på studierna efter noga eftertanke.

- Det har funnits med länge att jag ska gå det. Jag har alltid brunnit för fotboll och har snappat ut mycket av olika tränare genom åren. Nu var det ett tillfälle som passade bra för mig och klubben. IFK ställde upp och gav mig den här möjligheten, säger Johansson till NT.

Förutom Andreas Johansson så är flera andra välbekanta spelare med på utbildningen, däribland Mikael Antonsson, Louay Chanko och Alvaro Santos.

ANNONS
Publicerad 2018-09-14 kl 15:13
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto