Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR TRELLEBORG-HALMSTAD: HBK-stjärnan våndas över avstängning

Halmstads chanser är minimala att klara sig kvar i allsvenskan. Mot Trelleborg jagar HBK desperat poäng.
- Det blir som att möta ett topplag, säger TFF:s Alf Westerberg.

Trelleborg:

Preliminär startelva:
Zlatan Azinovic - Magnus Andersson, Johan Nilsson Guimar, Toumo Turunen, Erdin Demir - Ibrahim Koroma, Kristian Haynes - Mattias Adelstam, Marcus Pode, Joakim Nilsson - Fredrik Jensen

Skador och avstängningar: Peter Abelsson (a), Thommie Persson, Fredrik Persson, Dennis Melander, Yousef Fakhro, Joakim Sjöhage (s).Håll ögonen på: Zlatan Azinovic. Kalmar-lånet debuterade mellan stolparna senast mot AIK och gjorde, trots 0-3, en mycket bra insats. Fortsätter han på samma spår är det inte omöjligt att tidigare givne Viktor Noring kan få stå åt sidan, även efter skadeproblemen.

Trelleborgs-citat:

- Det är tre mycket viktiga poäng som står på spel, och matchen lär bli lika tuff som mot ett absolut topplag, säger TFF:s assisterande tränare, Alf Westerberg, till FotbollDirekt.se.

- Halmstad har inte fått så mycket utdelning poängmässigt, men jag har imponerats av deras energi och vilja. Dessutom har de ju inte så mycket att förlora, fortsätter Westerberg.

- Vi måste ta kommandot i matchen. Vi är starka hemma och ska visa det, men vi måste samtidigt ha respekt.

Halmstad:

Preliminär startelva:
Karl-Johan Johnsson, Viktor Ljung, Michael Svensson, Richard Magyar, Christian Järdler - Michael Görlitz, Jonas Saevarson, Anel Raskaj, Kujtim Bala - Joel Johansson, Emil Salomonsson (startelvan i sammarbete med Jan-Owe Wikström, Hallandsposten.)

Skador och avstängningar: Marcus Olsson (a), Joe Sise (s).

Håll ögonen på: Karl-Johan Johnsson. U21-landslagsmålvakten är otroligt viktig för HBK och hans spel måste vara på topp om Halmstad ska ha en chans att klättra i tabellen.

Halmstad-citat:

- Det kommer bli riktigt jobbigt att inte kunna vara med på planen och hjälpa laget, men jag ska peppa alla så gott jag kan, säger avstängde Marcus Olsson till FotbollDirekt.se.

- Det kommer att bli en tuff match, det är aldrig lätt att spela på Vångavallen. De är starka i sina omställningar och försöker ofta spela in bollen i ytan mellan försvar och mittfält, säger Olsson.

- Vi har inte haft turen med oss den här säsongen och nu måste vi i princip vinna alla matcher som är kvar. Det kan låta omöjligt, men så är det.

Det finns inga tendenser till uppgivenhet i truppen?

- Nej, faktiskt inte.

Martin Gustafsson

Publicerad 2011-08-27 kl 10:31
Annons
Annons
Annons