POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR TRELLEBORG-KALMAR: Kalmars comeback-veteran: "Tagit mer poäng än vad vi förtjänat"

Petter Wastå tillbaka i Kalmars mål. Etrit Berisha avstängd - och från bänken har Wastå under våren dragit sina egna slutsatser: Laget har tagit oförtjänt mycket poäng.

TRELLEBORG

Preliminär startelva: Viktor Noring - Jonathan Asp, Thommie Persson, Tuomo Turunen, Erdin Demir - Kristian Haynes, Ibrahim Koroma - Magnus Andersson, Marcus Pode, Joakim Persson - Fredrik Jensen

Skador/avstängingar: Yousef Fahkro, Dennis Melander, Johan Nilsson Guiomar, Peter Abelsson, Ibrahim Koroma

Håll ögonen på: Kristian Haynes. Målskytt senast mot Kalmar. Är en av de naturliga ledarna i Trelleborg och med sin pondus och erfarenhet måste han visa resten av spelarna den rätta vägen.

Citat från Trelleborg:

- Under omständigheterena känns det ganska bra. Vi har pratat ut om att vara positiva om det här som har varit, vi får jobba oss ur svackan, säger Trelleborgs Kristian Haynes till FotbollDirekt.se.

- Vi hade några positiva bitar från Kalmarmatchen som vi får plocka med oss. Det tycker jag ändå, vi har problem med att vi släpper in för enkla mål. Rent spelmässigt så håller vi ju jämna steg med Kalmar.

- Och vi forsätter göra mycket mål. Vi fortsätter att skapa. Vi får rätta till misstagen bakåt. Intentionerna är goda och kraften är stark fortfarande. Det är väl det man kan göra.

- Jag tycker vi bjöds på mer ytor än vad jag är van vid mot Kalmar. De brukar inte tillåta så mycket ytor och chanser. Dom är en tuff nöt att knäcka med sina brassar. Men nu är det hemmaplan och vi var värda poäng, vi är värda poäng från förra mötet.

KALMAR

Preliminär startelva: Petter Wastå - Mattias Johansson, Stefan Larsson, Tobias Carlsson, Emin Nouri - Henrik Rydström, Kristoffer Fagercrantz, Tobias Eriksson - Daniel Sobralense, Daniel Mendes, Ricardo Santos

Skador/avstängningar: Markus Thorbjörnsson, Alban Dragusha, Darryl Smylie, Paulus Arajuuri, Etrit Berisha

Han är formstarkast: Daniel Mendes. Inblandad i alla tre målen i förra matchen mot Trelleborg. Ett mål och två assist - det visar vilken viktig och bra spelare han är för Kalmar.

Citat från Kalmar:

- Utfallet har blivit bättre än vad vi presterat. Man kan faktiskt säga att vi har tagit mer poäng än vi förtjänat, säger Kalmars Petter Wastå till Barometern.

- Sådant brukar jämna ut sig över en säsong och det ska vi nog komma ihåg om vi skulle åka på en 0–1-förlust i 84:e minuten någon gång. Samtidigt är det många individuellt bra prestationer.

Hur ser du på konkurrensen med Berisha?

– ”Titi” har presterat hela våren och är en stark bidragande orsak till att det gått så bra. Det handlar inte bara om räddningar som alla ser utan om alla de saker som ska vara självklara. ”Titi” suger in bollarna och spelar med ett stort självförtroende.

Och känslan om att åter ta plats mellan stolparna?

– Den som inte känner någon anspänning och nervositet inför ska nog lägga av. Jag förbereder mig inför match och på Vångavallen har man ju varit många gånger förut.

Rasmus Björe

Publicerad 2011-07-09 kl 11:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå