Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR Trelleborg-Kalmar: Prahl: "Vi förlorar mest på dålig plan"

FF-mötet mellan Trelleborg och Kalmar på söndagseftermiddagen riskerar att bli mer kamp än skönspel. Trelleborgs tränare Tom Prahl är orolig just därför.

- Banan ser för bedrövlig ut. Någon fotoll kommer det inte att bjudas på utan mest kamp. Tyvärr är det mest vi som förlorar på det, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl till FotbollDirekt.se inför mötet med Kalmar FF.

TRELLEBORGYousef Fahkro (s), Johan Nilsson Guimoar (s), Kristian Haynes (s), Joakim Sjöhage (s).

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Viktor Noring - Dennis Melander, Peter Abelsson, Thommie Persson, Max Fuxberg - Joakim Nilsson, Magnus Aneersson - Marcus Pode, Andreas Drugge, Andreas Wihlborg - Fredrik Jensen.

Håll ögonen på: Fredrik Jensen. En av allsvenskans snabbaste anfallare. Får han bara rätt bollar att jobba med, så kan han mycket väl utgöra ett giftigt hot mot Kalmars backlinje. Om nu bollen studsar fram till honom vill säga på det dåliga underlaget.

TFF-snack:
- Jag tycker det har sett bättre ut på våra träningar den här veckan. Det är ett måste om vi ska rå på Kalmar att vi höjer oss minst ett snäpp, säger Tom Prahl.

- Försvarsmässigt var inte matchen mot Halmstad okej. Vi kommer bli mer prövade mot Kalmar. Vi måste vara effektivare i vårt försvarsspel och det måste hända mer i vårt anfallsspel.

- Kristian Haynes och Joakim Sjöhage får stå över på grund av skadekänningar. Däremot är Dennis Melander tillbaka igen, vilket förstås är betydelsefullt.

Om Kalmar:
- Kalmar är otroligt tydligt i sitt spelsätt. Laget är bra på att tajta till backlinje och mittfält. Vi måste själva se till att tajta till backlinjen och mittfältet för att komma åt dem.

KALMAR FF

Skador/avstängningar: Tobias Carlsson (s)

Preliminärt lag:
Peter Wastå - Ermin Nouri, Tobias Carlsson, Paulus Arajuuri, Stefan Larsson - Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Erik Israelsson - Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Abiola Dauda.

Håll ögonen på:
Daniel Sobralense. Missade straffspark senast och lär vara rejält revanschsugen.

KFF-snack:

- Det kände som om vi gjorde en hygglig match senast trots den missade straffen. Okej spelmässigt men inte resultatmässigt, säger lagledaren Ola Ragnarson till FotbollDirekt.se.

Om Trelleborg:

- Jag har full respekt för Trelleborg. Det är ett skickligt lag och det är ett mycket bättre lag än vad svenska folket vet och det är en minst sagt tuff match för oss.

- Fredrik Jensen är snabb men utgör inte hela laget på något sätt.

Publicerad 2010-03-21 kl 12:16
Annons
Annons
Annons