Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inga ändringar i Malmös trupp - Pehrsson varnar för Elfsborg: ”Topp tre tuffaste matcher”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Det blir samma 18 spelare som åker till Borås som Malmö FF hade senast. 
- De är spelskickliga, vill spela en offensiv fotboll, skapar mycket chanser, gör mycket mål, säger tränaren Magnus Pehrsson om motståndarna Elfsborg. 

Det var en här gången enkelt för Magnus Pehrsson att ta ut en matchtrupp, då det blev samma 18 spelare som senast och ingen etablerad spelare utanför. 

De som inte är med i truppen är den skadade trion Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, och Rasmus Bengtsson. De två förstnämnda hoppas dock MFF ha i spel igen till nästa match, mot Östersund om en vecka. 

Fysioterapeuten Jesper Robertsson säger till Fotbollskanalen att Nielsen är inne på sista steget i hjärntrappan, men att de vill ha honom i fler hela träningspass innan han ska spela igen. 

Magnus Pehrsson säger också att Elfsborgsmatchen, som är den första på konstgräs för MFF i år, kommer att bli den kanske svåraste. 

- Det är svårt att värdera från match till match vad som är svårast, men det är absolut en av de tuffaste... Topp-3 tuffaste matcher vi har haft, garanterat, om inte den mest utmanande hittills. 

- De är spelskickliga, vill spela en offensiv fotboll, skapar mycket chanser, gör mycket mål.

Det är ännu oklart om vilken startelva det blir. Pehrsson var inte helt nöjd med hur försöket med att i princip spelare fyra anfallare senast fungerade, och vill börja gå mer mot att inte förändra för mycket från match till match. 

- Vi behöver hitta mer kontinuitet och ännu mer att man blir i trygg i sin roll.

- Vi kan inte gå direkt till ”nu ska vi sätta en startelva för varje match”, för vi spelar ändå mycket matcher. Men ändå att gå ännu mer mot det hållet. Att inte bli för flexibla. 

Truppen: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Felipe Carvalho, Behrang Safari, Pa Konate, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Mattias Svanberg, Yoshimar Yotún, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget

Ej uttagna: Lasse Nielsen (huvudskada), Rasmus Bengtsson (rehab efter knäskada), Andreas Vindheim (vadskada), Dennis Hadzikadunic, Pavle Vagic, Erik Andersson, Samuel Adrian, Teddy Bergqvist

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-07 kl 14:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons