POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Inga nya Dif-avbräck inför derbyt - utesluter inte båda anfallsstjärnorna från start

Foto: Bildbyrån.

STOCKHOLM. Djurgården har få avbräck inför Stockholmsderbyt.
Möjligen startar Emir Kujovic och Mohamed Buya Turay ihop.
- Uteslutet är det absolut inte, säger Thomas Lagerlöf till Fotbollskanalen. 

Djurgården toppar allsvenskan och har på söndag chans att rycka i guldstriden vid seger i derbymötet med Hammarby på Tele2 Arena. Tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har dessutom en nästintill helt frisk trupp inför matchen - endast långtidsskadade Erik Berg och Jacob Widell Zetterström saknas i dagsläget till matchen. 

- Det ser bra ut. Det är inget nytt i jämförelse med tidigare med Erik Berg som blir borta resten av säsongen. Annars är alla pigga, friska och tillgängliga. Det ser just nu väldigt bra ut, säger Lagerlöf, efter fredagens träning, till Fotbollskanalen.

Men att nästan alla spelare är tillgängliga för spel ställer också frågor kring vilka spelare som får starta respektive inleda derbyt på bänken.

Bergstrand och Lagerlöf har under senaste tiden bland annat skiftat mellan att spela med Mohamed Buya Turay och Emir Kujovic från start. Kujovic gjorde sin första start, när Buya Turay var avstängd mot Sundsvall, medan Buya Turay var tillbaka i startelvan mot Falkenberg och senast startade Kujovic i segern mot Östersund. 

- Det har styrts mest av den fysiska belastningen i och med att Emir inte har så mycket matcher i bagaget senaste två åren. När Buya blev avstängd och Emir startade den matchen var det uteslutet att Emir skulle starta mot Falkenberg hemma, även om det är en match som alla inser är en match som hade kanske passat Emir bättre än Buya, men det kändes helt uteslutet att starta honom i den matchen, säger Lagerlöf och fortsätter:

- Inför Östersund hade Buya problem med en svullen fot och var i och för sig matchklar och hade kunnat starta om vi ville, men han hade inte tränat i veckan och därför kändes det naturligare att starta Emir. Det har styrts mer av sådana faktorer än vilken match det har varit. Nu är dock båda hela, friska och tränar, så det är helt öppet att använda oss av vilken som helst av dem eller båda två. 

Hur resonerar ni kring vilken av spelarna som är bäst mot olika typer av motstånd?
- Det beror på hur man kompletterar. Om man har båda på planen har man båda delarna, medan om man har Emir på plan behöver man andra spelare som löper i djupled och sedan beror det på motstånd och på hur matchbilden blir. Sedan blir inte alltid matchbilden som man tror heller... Det är flera faktorer, men självklart har de olika spelstil. Buya springer och springer, medan Emir rör sig mindre och använder mer sin fysik, men båda har näsa för mål och är bra på att vara på plats när det är dags. 

Blir det ett för offensivt lagt lag om båda spelar från start mot Hammarby?
- Det skulle jag inte säga, men om det är det bästa för just den här matchen kan man alltid diskutera. Jag tror inte att det blir ett för offensivt lag så sett, då det finns andra spelare som är lika offensivt balanserade, även om de inte är en forwards. Det behöver det inte alls bli, det beror på hur man balanserar laget i övrigt. 

Är det uteslutet att båda startar på söndag?
- Det kommer jag inte berätta, men uteslutet är det absolut inte. De har redan spelat mot Helsingborg samtidigt och det är inte alls otänkbart att de kommer att göra det i flera matcher, men sedan om det är från start eller perioder under matcher får vi se vart det tar vägen. 

Djurgårdens möte med Hammarby börjar klockan 15.00 på söndag och sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2019-10-04 kl 14:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå