Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ingen ångest alls för Gerndt

Skytteligaseger och ett monumentalt genombrott. Dessutom belönad med landslagsplats. Men Alexander Gerndt har ingen prestationsångest inför nästa säsong.

- Förväntningar utifrån hade jag på mig redan när jag kom till Helsingborg, så jag vet vad det handlar om, säger Gerndt till FotbollDirekt.se.

Säsongen började i Gefle, där Gerndt hade en förhoppning om att överhuvudtaget en ordinarie plats när säsongen började. När säsongen avslutades stod han där med skytteligaseger, stora silvret, cupguld och en landskamp mot Tyskland, plus en utmärkelse som allsvenskans bäste spelare.
- Egentligen har det varit en konstig säsong. Chansen som jag fick har gett mig ett jättelyft som nog inte många trodde på, inte ens jag själv, säger Gerndt.

Och med det han har uträttat blir förstås förväntningarna enorma på att han ska fortsätta leverera i samma stil för skåningarna också kommande säsong.
Känner du att pressen kommer att vara enorm?
- Nej. Det kommer väl folk nu som tycker att jag ska göra mycket mål. Men det är inte så enkelt att göra mål i allsvenskan men jag kommer sträva vidare och träna ännu hårdare och fortsätta att försöka gör mål.

- Det gäller att bara fortsätta på precis samma sätt. Göra precis samma sak som jag gjort så här långt.

Som skytteligavinnare kommer han förstås också få ögonen på sig från större klubbar i större ligor. Men det är inget som Gerndt funderar på. Han har precis rotat sig i Helsingborg med sin familj.
- Där ligger jag väldigt lågt. Jag lyssnar inte på rykten hit och dit och det finns det andra som sköter. Jag har varit här i fyra månader och trivs jättebra.

- Sen är Helsingborg införstått med att det bara är ett mål på vägen mot något större men som det är just nu är det bara Helsingborg som gäller.

Du hade fått ett litet genombrott i Gefle när du skrev på för Helsingborg. Fanns det någonstans långt där inombords någon oro på vad du gav dig in på?
- Du får inte tänka i de banorna. Det gäller att förlita sig på vad man kan och deras syn på en själv måste stämma överens och småsaker att stämma när man byter lag.

- Samtidigt så tog man ett kliv upp några steg. Det är bättre spelare på träningsplanen. Det är en större organisation.

Gerndt säger sig att han kände sig redo att ta klivet från det lilla i Gefle till det stora i Helsingborg.
- Jag har alltid hoppats komma dit jag är nu och jag har viljan att komma vidare och det är därför man fortsätter att träna. Fotboll är otroligt kul, säger Gerndt som om det vore den mest självklara sak i världen.

Publicerad 2010-11-22 kl 14:56
Annons
Annons
Annons