Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ingen ångest för Bojan: ''Har aldrig längtat så mycket efter ett derby''

Mitt i AIK:s krisläge är det derbydags mot Djurgården. En mardröm och helt fel match i helt fel läge? Inte för Bojan Djordjic - trots att en förlust i princip skulle innebära ett haveri för mästarna.

- Jag lovar, från hjärtat - jag har aldrig längtat mer efter ett derby än just nu, säger Bojan Djordjic till FotbollDirekt.se.
- Hellre Djurgården än vilket annat lag som helst. Vi mår inte dåligt av ännu mer press på oss - inte med personligheterna vi har.

Bojan Djordjic fortsätter engagerat på monologvis med att slå fast att AIK har ett psykologiskt övertag på Djurgården och motiverar på så vis än mer varför det här derbyt kommer så i rätt tid för mästarna.

- Ett derby mot just Djurgården passar bra. Det är alltid de mest speciella matcherna för en AIK:are att spela och så är vi storebror och det kan vara bra för oss att känna i det här läget, säger Bojan och syftar sannolikt till det att AIK inte förlorat ett derby sedan 2007.

Exakt hur känner du dig?
- Nej, men det är bara erkänna att för varje förlust gör det ännu ondare och det gör mer ont för mig att förlora i dag som 28-åring än när jag var yngre.
- Annars brukar det nog vara tvärtom men för mig blir det bara mer allvar ju äldre jag blir.

AIK alltså på nedflyttningsplats efter 0-1 mot Helsingborg senast.
Ännu en tung motgång för AIK och en allt annat än rolig debut för nye AIK-tränaren Björn Wesström.
Men derbyt mot Djurgården ska alltså kunna ge AIK en nystart om Bojans psykologi går hem. I fjol två raka segrar mot Djurgården genom 1-0 och 2-0.

- Jag tror verkligen det passar oss bra när precis allt står på spel. Att slå Djurgården betyder i princip allt, viktigaste matcherna på hela säsongen och så det att vi måste vinna med tanke på där vi ligger i tabellen.

- Som fotbollsspelare får du inte gripas av panik. Spelar du i en storklubb måste du vara beredd på att det kan bli så här. Det är alltid lätt när allt går din väg - men att uppleva sådana här perioder ingår också i jobbet - det gäller att älska utmaningar - det är så det gäller att se det.

Och lyftet för AIK är inte långt bort. Seger mot Kalmar FF, oavgjort mot toppkandidaten Häcken och knapp förlust mot Helsingborg senast.

- Ja, jag tror vi är på gång. Visst förlorade vi mot Helsingborg men vi gjorde ändå 40 riktigt bra minuter. Vi får bara akta oss för att prata i klyschor. För oss handlar det inte mest om att börja kriga och kämpa - för det gör vi redan...

- ... istället ska vi tänka kvalité. Vi måste våga ha kvalité i spelet. Vi måste våga ta emot bollen, måste våga tänka när vi spelar, även om det kommer att bli en match med mycket kamp.

Hur ser du på Djurgården?
- De har ju tagit en del poäng. Men så stor skillnad tror jag inte det är på Djurgården från förra säsongen. Jag tror det inte det. Men det är klart att det finns en del intressanta spelare som Kennedy Igboananike. Det är någon som kan göra härliga saker men också vara ingenting när han har en sämre dag.

- Men viktigast är Mattias Jonson, han älskar ju den här typen av matcher och Djurgården blir ett helt annat lag med honom. Så Djurgården får nog hoppas på att han kan spela mot oss.

Publicerad 2010-05-02 kl 09:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons