POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Ingen backup-plan för Wanderson"

Två veckor kvar av Wandersons lånekontrakt med Gais - och hans saudiska klubb är okontaktbar. Men Gais räknar kallt med brassestjärnan och har ingen nödplan.

- Nej, det finns ingen backup-plan, klargör Gais sportchef Mats Persson för FotbollDirekt.se.

- Vi känner oss ganska säkra på att det löser sig och tittar inte på alternativ, fortsätter Persson.

Gais har seglat upp som en högst oväntad guldkandidat i år. Men guldvapnet nummer ett kan vara borta om bara två veckor. Wanderson har två år kvar på kontraktet med Al Ahli och Gais har fortfarande inte hört ett knyst från den saudiska klubben.

Sportchefen Mats Persson spelade högt med ett antal nyförvärv inför säsongen - främst Eric Bassombeng och Alvaro Santos - som han själv såg som lite av chansningar.  Nu gamblar Persson igen, men sportchefen känner sig hyggligt säker.

- Ja, det ligger ju i Al Ahlis intresse att nå fram till en lösning också. Wanderson vill fortsätta med oss och vi vill ha kvar honom. De borde ge sig till känna snart.

Mats Persson medger att en ersättare måste in ifall man inte når någon lösning med Wanderson. Men Gais tittar alltså inte på alternativ.

- OM det nu skulle gå i stöpet så finns det en jäkla massa spelare därute. Det vimlar ju av kontraktslösa spelare. Och vi har en månads transferfönster på oss i så fall.

- Och vi kommer agera på något sätt om det inte löser sig med Wanderson. Men vi har ingen lista på spelare, det har vi inte.

Al Ahli är som tidigare svåra att få tag på, och Gais har inte fått några signaler åt endera håll om vad den saudiska klubben vill med Wanderson.

Det är två veckor till kontraktet går ut och ni har fortfarande ingen kontakt med Al Ahli. Känner du någon oro?

 
- Nej, det känns ganska lugnt. I våras var det ju bara timmar kvar innan fönstret stängde och det löste sig. Det är klart att vi inte vill ha en repris av det, men det ger ändå ett visst lugn.

Gais är nu också beredda att gå så långt som att köpa loss Wanderson. Externa finansiärer som tidigare investerat i Gais-spelare har nu visat intresse för att hjälpa till. Men Mats Persson förnekar att klubben självklart har råd att köpa loss stjärnan.

- Att vi definitivt skulle ha råd... alltså, vi har en bild av vad det skulle kunna kosta, och vi har satt ett tak för vad vi är beredda att betala.

- Sedan får vi se vad saudierna säger, men det är definitivt ett alternativ för oss med ett köp.

Publicerad 2011-07-18 kl 17:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå